Kinderen gaan de strijd aan tegen overgewicht - Radio 350

Kinderen gaan de strijd aan tegen overgewicht

Geplaatst op: 06-01-2010 |

Rijssen – Op 1 februari 2010 start in het Medisch Centrum in Rijssen het programma Bikkels. Dit programma is bedoeld voor kinderen met overgewicht én hun ouders. Een aantal plekken is nog beschikbaar!

Overgewicht
Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem. Overgewicht kan leiden tot allerlei ernstige gezondheidsklachten, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en pijn aan de gewrichten. Overgewicht kan ook psychische problemen opleveren. Kinderen worden vaker gepest en hebben soms minder zelfvertrouwen. Om deze problemen aan te pakken is het programma Bikkels opgesteld.

Voor wie?
Bikkels is een programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar die te dik zijn en hier zelf iets aan willen doen. Kinderen gaan onder begeleiding van de coaches (een kinderfysiotherapeut, een consulent weerbaarheid & voeding, een diëtist en een psycholoog) meer bewegen en gezonder eten. Ook weerbaarheid is een belangrijk aspect in het programma Bikkels. In de weerbaarheidslessen werken de kinderen aan hun zelfvertrouwen. Door beweging, voeding en weerbaarheid te combineren komen de kinderen weer goed in hun vel te zitten.

Programma
Een half jaar lang trainen kinderen twee keer (1x een bewegingsles en 1x een weerbaarheidsles) in de week in het Medisch Centrum in Rijssen. De ouders zijn ook een belangrijke schakel in de strijd van kinderen tegen overgewicht. Daarom volgen ook zij vier bijeenkomsten over beweging, voeding en het steunen en motiveren van hun kind.

Ook een Bikkel?
Het programma Bikkels start op maandag 1 februari 2010. Er is nog een aantal plekken beschikbaar. Neem dus snel contact op met Linda Kwast - Oude Maatman van Fysiotherapie Haarstraat/ MCR, e-mail: linda.kwast@fysiotherapiehaarstraat.nl, telefoon: 0548-519578. Of kijk op de website: www.fysiotherapiehaarstraat.nl voor meer informatie.

Ga terug...