Alcoholcontrole met prijzen! - Radio 350

Alcoholcontrole met prijzen!

Geplaatst op: 06-01-2010 |

Met Carnaval in het vooruitzicht gaat de 'Winter-BOB-campagne' weer van start. De Overijssel-se verkeersveiligheidpartners willen goed gedrag belonen. Daarom worden er tijdens alcohol-controles in januari Bob prijzen overhandigd aan de echte BOBs.

Alcohol blijft in het verkeer een gevaarlijke metgezel. Jaarlijks vinden er ongevallen plaats waarbij alcohol in het spel is. Ruim 20% van de aanrijdingen met letsel of dodelijke afloop heeft met alcohol te maken. Zeker ook tijdens de feestdagen wordt er meer onder invloed van alcohol gereden. Daarom gaat politie Overijssel de komende tijd extra controleren op alcohol achter het stuur.

Limiet
Het gevolg van rijden onder invloed is niet alleen een veel grotere kans op een ongeval. Als je bij een alcoholcontrole gepakt wordt kost dat een behoorlijke boete. De wettelijke limiet is 0,5 promille en voor beginnende bestuurders 0,2 promille (minder dan 1 biertje!). Maar ook het rijbewijs staat op het spel; bij meer dan 1,3 promille wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnende bestuurders ligt die grens op 0,8 promille.

Beloning
Maar de echte BOBs worden beloond. De BOB (bestuurder die alcoholvrij rijdt en één of meerdere passagiers in de auto) krijgt tijdens de alcoholcontroles een Bob-lot overhandigd. Hij of zij kan meteen lezen wat de prijs is: Bob-glazen, Bob-slee, Bob-dienblad en de hoofdprijs is een slipcursus.

Deze actie is een initiatief van het ROVO (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel) in samenwerking met de politie Twente en Veilig Verkeer Nederland. Mede dankzij de BOB campagne laten steeds meer mensen met een slok op zich rijden!

Ga terug...