Veel schade aan verkeersborden in oudejaarsnacht - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Opgewekt!
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Veel schade aan verkeersborden in oudejaarsnacht

Geplaatst op: 12-01-2010 |

De grootste kostenpost is ook dit jaar weer het vernielen van gemeenteborden. In totaal zijn 120 (verkeers)borden vernield. Daarnaast wordt bij 40 borden bekeken of zij moedwillig vernield zijn of dat de schade veroorzaakt is als gevolg van gladde wegen. De kostenpost daardoor bedraagt € 16.800 inclusief de 40 verkeersborden. De gemeente roept getuigen op die de vernielingen hebben gezien. Voor het overige is de oudejaarsnacht rustig verlopen.

De maatregelen die de gemeente heeft genomen om vandalisme zoveel mogelijk tegen te gaan, hebben ook dit jaar geleid tot weinig vernielingen bij prullenbakken etc. De binnenbakken hiervan waren tijdelijk verwijderd of de bakken waren in het geheel verwijderd of afgedekt.
Verkeersborden kunnen echter voor de veiligheid niet verwijderd worden. Deze waren dan ook dit jaar weer doelwit van vandalisme.

In totaal zijn 120 verkeersborden zeker vernield door vuurwerkschade of vandalisme tijdens de jaarwisseling. Daarboven is bij 40 borden onduidelijk of zij vernield zijn of beschadigd zijn door aanrijschade. Deze 40 borden staan voornamelijk in Holten bij de rotondes en aan de invalswegen.

De samenwerking tussen politie, brandweer, opsporingsambtenaren (BOA’s) en gemeente verliep uitstekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer is alleen voor een schoorsteenbrand op nieuwjaarsdag uitgerukt. Evenmin zijn meldingen ontvangen van schade aan particuliere eigendommen.
Twee keer is gebruik gemaakt van de speciaal ingerichte meldlijn.

De horeca beleefde ook een rustige oudejaarsnacht. In de vuurwerkvrije zones in Rijssen bleef het rustig. Inwoners konden dankzij de vuurwerkvrije zones van en naar de stad fietsen en rustig winkelen. De vuurwerkbus was er speciaal om jongeren op gedrag en veiligheid aan te spreken en heeft in wijken waar relatief veel jongeren wonen, z'n ronde gedaan.

Het carbidschieten in Holten en Rijssen is in een uitstekende sfeer verlopen. Voor het eerst dit jaar was er geen meldplicht bij de politie.

Een compliment gaat naar alle scholen, zowel basis- als voortgezet onderwijs in Holten en Rijssen, voor het goed sluiten van ramen en deuren. Tijdens de controleronde door beveiligingsbedrijf Trigion zijn geen open ramen of deuren aangetroffen.

Ga terug...