Pand 11 ontvangt  € 25.000,- van het Oranje Fonds - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Pand 11 ontvangt € 25.000,- van het Oranje Fonds

Geplaatst op: 14-01-2010 |

In 2008 heeft de gemeente het monumentale pand aan de Giezen te Rijssen geheel aan de buitenkant gerenoveerd. In 2009 is men begonnen om de binnenkant te renoveren. Het pand dat al jaren achterstallig onderhoud vertoonde, is grondig aangepakt. Zo zijn alle technische installaties vernieuwd en voldoet de accommodatie aan de huidige gestelde normen.

Het jongerencentrum Pand 11 heeft een bijdrage van € 25.000,- toegekend gekregen van Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is tot deze bijdrage gekomen omdat zij van mening is, dat Pand 11 een waardevolle bijdrage levert aan de Rijssense gemeenschap omdat men zich inspant voor de doelgroep die een goede afspiegeling is van de huidige samenleving.

Het jongerenwerk zet zich in voor jongens en meisjes, autochtoon en allochtoon, om zoveel mogelijk en binnen de realistische grenzen die het jongerenwerk kent, de jongeren tegemoet te komen in hun belevingswereld en hun behoeften. Het binnen halen van en het werken met,een grote gemengde bezoekersgroep leert de jongere rekening met elkaar te houden, samen te werken en elkaar te helpen en dit draagt bij aan een versterking van de sociale cohesie.

Dankzij deze bijzondere bijdrage wordt er o.a. de mogelijkheid geboden om het pand van binnen, geheel te laten schilderen. Dit wordt uitgevoerd door de Schilderscool, een erkend leerbedrijf voor jonge schilders. Tevens wordt het gebouw voorzien van een gehele nieuwe vloer.

Kortom het pand kan weer optimaal gebruikt worden en is er een huiselijke en warme sfeer gecreëerd. De ligging van het pand nabij het centrum is uniek te noemen en biedt, mede hierdoor,laagdrempelig toegang voor jongeren.

Verwacht wordt dat het pand medio april, weer in gebruik kan worden genomen.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer € 24 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Ronald van der Giessen, directeur: "Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken."

Ga terug...