Jongeren dringen school binnen in Holten - Radio 350

Jongeren dringen school binnen in Holten

Geplaatst op: 25-01-2010 |

Op vrijdag 22 januari omstreeks 15.40 uur is een groep van circa 20 jongeren het plein van de scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten opgegaan. Enkele van hen waren in het bezit van een knuppel of stok. Ze wilden de confrontatie zoeken met andere jongeren, die op dat moment op school zouden zijn.

Drie jongeren zijn de school binnen gegaan via de ingang van de bovenbouw-leerlingen. Het personeel van de Waerdenborch heeft onmiddellijk de politie gealarmeerd. Vastgesteld is dat de drie jongeren nog geen halve minuut binnen zijn geweest. Er is één leerling geslagen. Deze leerling heeft geen letsel opgelopen. In de school is geen schade geconstateerd. Direct na het incident heeft de groep het schoolterrein verlaten. Politie Twente is een onderzoek gestart.

Wat de aanleiding is voor het zoeken van de confrontatie, moet het politieonderzoek nog uitwijzen. De politie wil graag in contact komen met leerlingen die getuige zijn geweest van dit incident. Via 0900 – 8844 kan contact worden opgenomen met de politie Twente, rechercheteam Rijssen-Holten.

Maandagmorgen is er overleg geweest tussen de politie en de schoolleiding. De school heeft een aantal beveiligingscamera’s. Er zijn beelden van de jongeren vastgelegd en deze beelden zijn voor onderzoek overgedragen aan de politie.

Ga terug...