Maandag ophalen plastic afval van start - Radio 350

Maandag ophalen plastic afval van start

Geplaatst op: 04-02-2010 |

Maandag 8 februari start in Rijssen-Holten het ophalen van het gescheiden plastic verpakkingsafval. Wethouder Willem ter Schure gaat samen met inwoners van het Entoshof de eerste plastic zakken in de vuilniswagen gooien. Dat gebeurt om 07.30 uur ’s morgens.

Alle brieven zijn bezorgd en de bewoners kunnen voorlopig vooruit met de voorraad plastic zakken die zij hebben gekregen om het verpakkingsmateriaal in te verzamelen. Dit afval wordt eenmaal per 14 dagen opgehaald. In de brief staat wanneer het plastic opgehaald wordt. Deze data zijn ook vermeld in de afvalwijzer en zijn via de website in te zien.

Maandag 8 februari is de start. Dan gaat wethouder Willem ter Schure samen met een aantal inwoners van het Entoshof om half acht ’s morgens de eerste plastic zakken ophalen.

Op de website te zien hoeveel plastic er is ingezameld. Via een thermometer kunnen website bezoekers de opgehaalde hoeveelheden volgen. Wethouder Willem ter Schure: “Ik hoor en zie dat inwoners over het algemeen erg enthousiast zijn over het scheiden van plastic. Het scheelt ook erg in het volume van het afval dat in de grijze container gaat. En, niet te vergeten, het plastic wordt hergebruikt en dat is goed voor het milieu. We proberen samen met onze inwoners in een jaar tijd 400 ton aan plastic gewicht in te zamelen!”

Aan de inwoners is gevraagd de zakken niet vast te binden aan containers of andere dingen. Het is voor de vuilnisophalers ondoenlijk om alle plastic zakken eerst los te maken voordat ze meegenomen kunnen worden. Wat wel kan is de plastic zakken aan elkaar binden. Ook dan zijn ze minder een speelbal voor de wind.

Bij het Schild komt een 4 meter hoge Plastic Hero te staan om de start van het ophalen te onderstrepen.

Ga terug...