Jongerenkeet in buitengebied Holten weggehaald - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Jongerenkeet in buitengebied Holten weggehaald

Geplaatst op: 11-02-2010 |

De Tros had voor haar programma Regelrecht opnames gemaakt in het buitengebied van Holten. Daar kwam een keet in voor die jongeren gebruikten als onderkomen. Op de tv was te zien dat erg jonge jongeren alcohol gebruikten. De eigenaar heeft de keet weggehaald.

De Tros had belangstelling voor het beleid dat de gemeente Rijssen-Holten heeft opgezet voor de keten. In de gemeente staan er 12 geregistreerd. Met de eigenaren zijn afspraken gemaakt over drankgebruik, veiligheid, groepsgrootte en toezicht. Alle eigenaren van de keten hebben een verklaring ondertekend. Dat is bijzonder omdat de keten op particuliere grond staan en in feite alleen de eigenaar verantwoordelijk is. De eigenaren van de keten realiseren zich echter dat drankgebruik op jonge leeftijd ingrijpende gevolgen voor de gezondheid heeft. Om die reden hebben de ouders verklaard mee te werken aan de veiligheid en gezondheid van de jongeren in hun keten.

De burgemeester van Rijssen-Holten zet zich in voor een verantwoord ketenbeleid. Samen met de wijkagenten en de Brandweer is gekeken hoe de veiligheid zoveel mogelijk in beeld gebracht kan worden. De politie controleert de keten ongeveer eens per maand.

Het programma Tros Regelrecht liet zien dat in het buitengebied van Holten een keet staat waar jongeren alcohol nuttigden. De ouders van deze jongeren waren, verzekerde de Tros, op de hoogte van wat er gebeurde. Beelden legden dat vast, ook was voor insiders te zien om welke keet het ging.

Na afloop van het programma hebben gemeentelijke controleurs de plek van de keet bezocht en geconstateerd dat de eigenaar zijn eigen verantwoordelijkheid heeft genomen en de keet heeft weggehaald.

Rijssen-Holten is een van de eerste gemeenten die regels heeft gesteld aan een verantwoord ketengebruik. Voor zover we nu kunnen nagaan voldoen deze aan de eisen die ook de minister van Binnenlandse zaken, mevrouw Guusje ter Horst, stelt.

Ga terug...