CDA Rijssen-Holten wil snel kunstgrasvelden - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Opgewekt!
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

CDA Rijssen-Holten wil snel kunstgrasvelden

Geplaatst op: 12-02-2010 |

Door aanleg van kunstgrasvelden probleem Excelsior '31 en Atletiekvereniging Rijssen opgelost.

In de gemeenteraadsvergadering van 18 februari zal de CDA-fractie een motie indienen. Hiermee wordt het college opgedragen met de sportraad en Excelsior ’31 in gesprek te gaan over realisatie op korte termijn van kunstgras voetbalvelden. Dat er toch mogelijkheden hiervoor zijn kwam aan het licht tijdens gesprekken tussen Excelsior’31, de Sportraad en de CDA-fractie.

In een interview op Radio 350 op 8 februari vertelde fractievoorzitter Isa Kahraman al dat de CDA-fractie druk in gesprek was met de sportraad en Excelsior’31 om een oplossing te vinden voor de problemen. Hierin is de laatste week enorme vooruitgang geboekt zodat de motie op tijd kan worden ingediend. De problemen rondom de Koerbelt zijn voornamelijk ontstaan door de explosieve groei van Excelsior’31, de club heeft al weer een tekort aan velden. Het feit zelf dat we een grote club als Excelsior’31 hebben is natuurlijk geen probleem maar eerder een geweldig uithangbord van de gemeente.

Om de problemen op te lossen zijn verschillende mogelijkheden besproken maar sommigen vielen bij het CDA al direct af. Zo wordt er geen bos meer opgeofferd en zijn ook velden van Sportclub Rijssen onbespreekbaar, die hebben net zoveel recht op accommodatie. Daarnaast is er een extra probleem omdat op zaterdag Atletiekvereniging Rijssen niet aan volwaardige atletiek kan doen vanwege het veldgebruik door Excelsior’31. Door de aanleg van twee kunstgrasvelden bij Excelsior’31 gaat dit veld over naar de atletiekvereniging waardoor dit probleem ook meteen is opgelost.

Kunstgras sportvelden zijn hiervoor een goede oplossing. Er kan intensief op gespeeld worden en men is minder afhankelijk van het weer. In de sportvisie voor onze gemeente heeft de gemeenteraad al vastgelegd dat we in de toekomst 1 op de 3 sportvelden met kunstgras willen aanleggen. Door de trainingsvelden bij Excelsior’31 te veranderen in kunstgras worden twee wedstrijdvelden gecreëerd waar ook intensief op getraind en gevoetbald kan worden. Het nadeel is echter dat het een grote investering vraagt, geld dat de gemeente op dit moment niet heeft.

Na gesprekken tussen CDA, Sportraad en Excelsior’31 is hier een oplossing voor gevonden. Excelsior’31 heeft mogelijkheden gevonden om de aanleg van de velden te voorfinancieren. Dit wil dus zeggen dat het de gemeente nu geen geld zou kosten maar we wel alvast problemen kunnen oplossen en stappen zetten richting de eisen die de gemeenteraad zelf gesteld heeft. In de toekomst, als de gemeente er financieel beter voor staat kan de investering terugbetaald worden. Omdat er door de verkiezingen pas eind april weer een raadsvergadering is wil de CDA-fractie deze motie zo snel mogelijk behandelen zodat het college aan het werk kan zodat er eventueel ook zo snel mogelijk kunstgras ligt en problemen verholpen zijn.

Ga terug...