Sportraad verder met plannen ’t Vletgoor - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Sportraad verder met plannen ’t Vletgoor

Geplaatst op: 30-05-2005 |HOLTEN - Ondanks kritiek vanuit de sportverenigingen gaat de Sportraad Rijssen-Holten verder met het plan voor het nieuwe sportpark ’t Vletgoor in Holten. Wel zal ‘uitdrukkelijk rekening worden gehouden met de wensen en eisen van de verenigingen’, verwoordde voorzitter R. Vermaas van de Sportraad gisteravond.


Wanneer de Sportraad met alle wensen en eisen rekening wil houden, wordt dat nog een hele kluif voor Vermaas. Kwamen op op het zogenoemde ‘Netwerkplan Sport’ al weinig echt positieve reacties, aan instemming met het plan koppelden diverse verenigingen soms flinke verlanglijstjes. Van een kunstgrasveld voor de voetbalvereniging Holten tot een accommodatie met ‘beschutte ligging’ bij de Holterberg voor de Atletiekvereniging Holten. Veelzeggender waren echter de wensen - of zelfs eisen - om een eigen clubhuis, eigen tribune, eigen veld, eigen parkeerplaatsen, eigen kleedkamers en een hek om de eigen accommodatie.

En dat terwijl het door de Sportraad geopperde idee veel meer uitging van een sportpark met een openbaar karakter, waarbij alle gebouwen bij elkaar gebouwd zouden worden. ‘Een sportpark nieuwe stijl. Een openbaar park waar ook niet-sporters zich thuis voelen.’

Dát idee, daar nam de Sportraad gisteren dus afscheid van. Een centraal gebouw voor de voorzieningen is niet wenselijk en een open karakter voor het sportpark evenmin, zo luidde de conclusie van Vermaas, nadat hij een samenvatting had gegeven van de diverse reacties van de verenigingen.

De basis van het veldenplan bleef echter overeind. Vooral, zo legde Vermaas uit, omdat zich juist nu de mogelijkheid voordoet geld te genereren door de verkoop van de grond van sportpark Meermanskamp. En daarmee zijn wensen van diverse sportverenigingen te honoreren.

Weerwoord kreeg Vermaas nauwelijks. Alleen de vertegenwoordiger van de Skeelervereniging Rijssen zette zo zijn vraagtekens bij het verder uitwerken van de plannen. ‘Er zijn eigenlijk maar twee positieve reacties’, zo betoogde de skeeleraar. ‘Waarom gaat u er toch mee verder?’

‘Regeren is vooruitzien’, kaatste Vermaas de bal terug. Waarna de sportraadvoorzitter waarschuwde dat de gemeentelijke financiën voor de sport de komende jaren zeker niet veel ruimer zullen worden. ‘Laten we kansen niet voorbij lopen’, aldus Vermaas.


Ga terug...