Seminar met ds. Henk Poot over Jozef, Jezus en Israël - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Seminar met ds. Henk Poot over Jozef, Jezus en Israël

Geplaatst op: 23-02-2010 |

Ds. Henk Poot geeft een seminars met als thema Jozef, de Here Jezus en Israël op drie donderdagen in de Hervormde Kerk Sion, Joh. Vermeerstraat 2 in Rijssen. De eerste avond is op donderdag 11 maart en de andere avonden op 18 en 25 maart. De aanvang van alle avonden is 20.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is vrij. Inl. 033- 245 8824 of via www.christenenvoorisrael.nl


"De geschiedenis van Jozef, de zoon van Jakob, is niet alleen een boeiend bijbels verhaal over zonde en toewijding, maar meer nog een profetie," aldus ds. Poot. “In de persoon van Jozef wordt eeuwen van tevoren het leven van de Here Jezus zichtbaar en de weg van God met Israël. In de serie avonden over Jozef zal aandacht worden besteed aan de figuur van de lijdende Messias in het Jodendom, maar zal ook een bijzonder licht schijnen op het verhaal van Juda en Tamar, een geschiedenis die voor veel bijbeluitleggers zomaar uit een andere traditie schijnt te zijn weggelopen. Maar niets is minder waar. Het hoort er helemaal bij!”

Ds. Poot ten slotte: "De geschiedenis van Jozef, verkocht door zijn broers en verhoogd aan het hof van de farao, Jozef die de wereld redt van de dood en uiteindelijk oog in oog staat met zijn broers, is een voorbeeld van de rijkdom en de diepte van Gods woord, met een enorme actualiteit voor vandaag."

"Als we Israëls plaats in Gods heilsgeschiedenis begrijpen, dan brengt ons dat ook dichter bij de Here Jezus, de Koning der Joden," zegt ds. Poot, die tot voor kort predikant was in Oldemarkt in de kop van Overijssel en actief in het Evangelisch Werkverband. Momenteel werkt hij full time voor de stichting Christenen voor Israël.

Ga terug...