Klinkende namen in Parkgebouw - Radio 350

Klinkende namen in Parkgebouw

Geplaatst op: 30-05-2005 |

Klinkende namen in het programmaboekje van het Parkgebouw voor het nieuwe seizoen: Ivo Niehe, Slagerij van Kampen, Jörgen Raymann. Maar ook plaatselijke coryfeeën als toneelgroep COV Holten en revuegezelschap Boer’n leu. ‘Het stof is er nu echt wel af’, vindt woordvoerder Johnny Jansen van de beheerscommissie.


Gisterenavond presenteerde de beheerscommissie van het Parkgebouw het nieuwe seizoenprogramma. Voor het laatst, want het is immers de bedoeling nog dit jaar alle activiteiten in het Parkgebouw (Oosterhofweg) te bundelen en onder te brengen in een nieuw te vormen stichting.

‘We hebben geprobeerd dit jaar echt voor elk wat wils te brengen. We zijn ooit begonnen met acht tot twaalf voorstellingen, dit jaar zijn het er 29, dus dan kun je ook variëren’, aldus Jansen. Ook voor kinderen en liefhebbers van klassiek is er daarom wat te doen het komende theaterseizoen. Zo brengt Eurokids bijvoorbeeld een bezoek aan het Parkgebouw met Hits voor kids en komt Victoria’s Delight met Barok in Top-Vorm.

De kamerconcerten die het Parkgebouw vorig jaar organiseerde trokken zoveel bezoekers dat duidelijk werd dat ook het klassieke genre in een behoefte voorziet. ‘Om tegemoet te komen aan deze groeiende groep belangstellenden hebben wij ook voor het komende seizoen weer een aantal (kamer)concerten ingepland.

‘Na afloop van de voorstelling streven wij ernaar dat u ook in ons restaurant in een ontspannen sfeer met de solisten nog wat kunt napraten’, vermeldt het programmaboekje. Als er een vaste kern van liefhebbers ontstaat, wil de beheerscommissie op termijn een soort ‘klassieke kring’ gaan vormen.

Wethouder Willem Ter Schure kreeg het programmaboekje gisterenavond aangeboden als symbolisch begin van het nieuwe theaterseizoen. Bij de inwoners van Rijssen valt het boekje morgen op de mat.


Ga terug...