Minister Donner in Rijssen:
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Minister Donner in Rijssen: "De crisis wacht niet op een kabinet"

Geplaatst op: 24-02-2010 |

Dinsdagavond was demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Rijssen. Hij hield op een CDA-bijeenkomst een toespraak over de crisis, werkgelegenheid en de val van het kabinet. Ook Tweede Kamer-leden Pieter Omtzigt en Hein Pieper waren aanwezig.

Minister Donner maakte duidelijk dat hij het in tijden van crisis niet van verantwoordelijkheid vond getuigen om weg te lopen van de problemen. "Juist in een tijd als deze is optreden nodig. De crisis heeft er geen weet van dat het kabinet is gevallen. De crisis wacht niet op een kabinet." Waar Donner wel vurig op hoopt is dat de crisis en herstel-wet zo snel mogelijk door de Eerste Kamer gaat. Deze maakt het mogelijk dat projecten sneller in gang gezet kunnen worden en met name bouwbedrijven sneller meer aan het werk kunnen. Helaas was alleen de CDA-fractie ervoor om de wet al in januari in te hebben gevoerd. Hiermee kan juist de bouwsector die zo groot is in Rijssen enorm geholpen worden en kunnen mensen aan het werk blijven. Kamerlid Omtzigt vulde later aan:”Ik snap het niet dat de PvdA, VVD, ChristenUnie en SGP deze wet een half jaar willen laten liggen, totaal onverantwoordelijk in deze tijd. Laat ook andere gemeenteraadsleden druk uitoefenen op hun senatoren om deze wet erdoor te krijgen. De ChristenUnie bijvoorbeeld heeft blijkbaar helemaal geen visie en laat namens hen het woord voeren door de SGP. ”

Er werd door Donner ook aandacht gevraagd voor de bonuscultuur van alsmaar meer en meer. “Dat is een morele kwestie die we als samenleving moeten durven op te pakken. Maar we moeten niet denken dat we de crisis kunnen oplossen door allemaal een stapje terug te doen. We hebben al een flinke stap terug moeten doen en daarom zitten we nu in de crisis. Met minder en minder kom je niet uit een crisis. Deflatie is het aller-slechtste wat ons kan overkomen want dat betekend dat de schulden van iedereen relatief hoger en hoger worden.”

Ook wees Donner op de inrichting van het sociale stelsel dat gericht is op het behoud van een specifieke baan waar het beter zou zijn dat er gericht wordt op behoud van werk op zich. “Ook de AOW-kwestie rondom zware beroepen is een ingewikkeld vraagstuk. Na 45 jaar werk automatisch een AOW zorgt voor nog meer scheve verhoudingen in de samenleving. AOW moet niet gebaseerd zijn op arbeidsverleden, daar hebben we een aanvullend pensioen voor. Wie veel heeft gewerkt krijgt een groter aanvullend pensioen. Als we de AOW óók gaan relateren aan werkverleden krijg je een oneerlijke situatie tegenover tijdelijk werklozen, arbeidsongeschikten en vrouwen die jaren niet gewerkt hebben om kinderen op te voeden.”

Lijsttrekker Kahraman gaf in zijn toespraak aan dat er ook voor Rijssen-Holten de komende periode veel werk te wachten staat. Ook de werkloosheid in onze gemeente is schrikbarend gestegen. "De komende periode staat de aanpak van de economische crisis en de werkloosheid hoog op de agenda van onze fractie. Het CDA Rijssen-Holten zal al haar contacten gebruiken, met name naar het Rijk, om onze burgers en bedrijven aan het werk te houden."

Ga terug...