15 mille voor stukje bos achter Gamma - Radio 350

15 mille voor stukje bos achter Gamma

Geplaatst op: 30-05-2005 |

RIJSSEN - Een flink stuk bos aan de Tichelweg, ter grootte van zo’n 1500 vierkante meter, wordt door de gemeente Rijssen-Holten afgestoten. Het gaat om een bosje in de buurt van de Poort van Twente aan de Enterstraat, achter bouwmarkt Gamma. Volgens de gemeente ‘herbergt het bos nauwelijks ecologische waarden’ en ligt het ook buiten de provinciale ecologische hoofdstructuur.


Het sluit verder niet aan op andere gemeentelijke bossen, er mag op het perceel niet gebouwd worden, is niet efficiënt te beheren en draagt niet bij aan ‘recreatief medegebruik’. Allemaal redenen waarom de gemeente van mening is dat het bosje zonder bezwaren verkocht kan worden aan de eigenaar van een belendend perceel.

Het bos - een fijnsparrenbos zonder ondergroei - grenst aan de achtertuin van de woning van deze familie. Die wil het gebied gewoon in stand houden als bos en is bereid het te onderhouden.

De gemeente had trouwens wel in het achterhoofd dat de bosgrond bij een eventuele uitbreiding van de Poort van Twente of de Gamma, mogelijk meer zou opleveren. ‘Maar of de grond daar ooit voor gebruikt zal kunnen worden is zeer twijfelachtig’, aldus het college van Burgemeester en Wethouders, dat verwijst naar de Boswet.

Het voorstel komt maandag in de gemeenteraad aan de orde. Het is daar trouwens een hamerstuk. De transactie levert de gemeente slechts 15.000 euro op, oftewel 10 euro per vierkante meter.


Ga terug...