Boomfeestdag woensdag 17 maart 2010 - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Boomfeestdag woensdag 17 maart 2010

Geplaatst op: 10-03-2010 |

Woensdag 17 maart wordt de Nationale Boomfeestdag gevierd. Dit jaar met het thema ‘Bomen maken onze buurt’. Het feestelijke evenement staat in Nederland volop in de belangstelling. Ook dit jaar doet de gemeente Rijssen-Holten samen met 3 klassen van verschillende basisscholen mee aan de boomfeestdag.

Belangrijk is dat de kinderen zich, nu ze jong zijn, al (gaan) realiseren hoe belangrijk bomen zijn voor hun toekomst en dat ze gaan beseffen dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan leefbare duurzame leefomgeving, te beginnen in de (eigen) woonwijk.

Om dit onder de aandacht te brengen worden bij de boomfeestdag op woensdag 17 maart in Rijssen-Holten ca. 70 kinderen actief ingezet bij dit feestelijke evenement. Wethouder H. ter Keurst ontvangt de kinderen om 9.45 uur t.o. Herderstasje 25 (Veeneslagen-West) in Rijssen. Daar worden ongeveer 75 jonge bomen van verschillende soorten in de wijk geplant. Onder begeleiding van de medewerkers groenvoorziening van de gemeente planten de kinderen in kleine groepjes de bomen. De kinderen die deelnemen zitten in de hoogste groepen van de Banisschool uit Rijssen en de Dijkerhoekschool uit Dijkerhoek (Holten).

De boomfeestdag is een landelijke evenement van de stichting Nationale Boomfeestdag (www.boomfeestdag.nl) in samenwerking met de gemeenten.
Waarom dit thema ‘Bomen maken onze buurt’?
Bomen in woonwijken zorgen ervoor dat iedereen zich lekkerder en gezond voelt: de lucht is schoner en ze zorgen voor een prettige sfeer. Bomen zijn ecologisch van belang, maar ook economisch en sociaal: groene, boomrijke wijken maken dat mensen meer contact met elkaar hebben en dat men er graag woont. Ieder jaar schenkt de gemeente aandacht aan de Boomfeestdag want het planten van een eigen boom draagt positief bij aan die bewustwording.

Programma 17 maart 2010:
9.45 uur ontvangst door wethouder H. ter Keurst
10.00 uur start plantwerkzaamheden
11.15 uur afronding werkzaamheden en onthullen gedenkbord

Ga terug...