Scholieren eerst naar de stembus - Radio 350

Scholieren eerst naar de stembus

Geplaatst op: 30-05-2005 |


RIJSSEN/NIJVERDAL - De meeste middelbare scholieren mogen nog niet stemmen, maar op Reggesteyn wordt toch hun mening over de Europese Grondwet gepeild. Bijna 1400 leerlingen van de scholgengemeenschap doen morgen mee aan het landelijk referendum over de Grondwet.

Op de locatie Karel Doormanstraat in Rijssen gaan zo’n 450 leerlingen stemmen. Aan de Noetselerbergweg in Nijverdal stemmen ongeveer 850 leerlingen. Diverse leerlingen uit 5 vwo zijn -in samenwerking met enkele docenten- verantwoordelijk voor een vlot lopend referendum.

De organiserende leerlingen hebben voorbereidingsbezoeken aan zoveel mogelijk klassen gebracht. Ook is er een stencil gemaakt met daarop iets over de gang van zaken rond het referendum en een aantal voor- en tegen argumenten.

De leerlingen krijgen een oproepkaart met een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee een stem kan worden uitgebracht. Ook de docenten kunnen me doen aan deze peiling, maar dan wel op de ouderwetse manier van stemmen: met potlood en formulier.


Ga terug...