Wijkpanels denken met gemeente mee - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wijkpanels denken met gemeente mee

Geplaatst op: 16-03-2010 |

Alle wijken in Rijssen-Holten hebben een wijkpanel. Deze wijkpanels bestaan uit actieve bewoners die de ogen en oren zijn van een wijk. Zijn er ontwikkelingen in de stad of in het dorp, dan worden zij daarbij regelmatig geraadpleegd. Binnenkort kunnen zij hun mening geven over de digitale gemeentegids. De wijkpanels kunnen nog uitbreiding met enthousiaste inwoners gebruiken.

De wijkpanels zijn in 2007 opgericht. Hiervoor had een aantal enthousiaste inwoners zich al opgegeven bij de verschillende wijkavonden. De panels zijn in eerste instantie de oren en ogen van de wijk. Zijn er ongewenste situaties of locaties in een wijk of zijn er veranderingen nodig? Zij zijn hiervoor het aanspreekpunt en hebben een directe ingang bij de gemeentelijke organisatie, politie, brandweer en jongerenwerker.

Naast de ‘ogen en oren’ functie denken wijkpanels ook mee over bepaalde onderwerpen, zoals de website, regelgeving, denktank en klankbordgroepen.
Als proef is nu de voorleesfunctie BrowseAloud op de website geplaatst. De mening van het wijkpanel hierover is bijzonder belangrijk. Verder volgt binnenkort een uitnodiging om gezamenlijk de digitale gemeentegids verder te ontwikkelen. Een klanttevredenheidsonderzoek heeft uitgewezen dat van deze digitale gids nog (te) weinig gebruik wordt gemaakt. Samen met de uitgever wordt een nieuwe versie ontwikkeld.

Oproep
De wijkpanels zoeken naar uitbreiding. Met name de wijkpanel Rijssen Zuidwest (inclusief Braakmanslanden) en Rijssen Noord doen een beroep op hun medewijkbewoners om met hen mee te denken. Bewoners die interesse hebben en vooral wonen in en rondom de straten Hagslagen en de Welleweg, kunnen contact opnemen met Dini Poortman, wijkpanel Rijssen Zuidwest, t (0548) 518 682. Geïnteresseerde bewoners in de Veeneslagen en op de bedrijventerreinen kunnen contact opnemen met Gerrit Roosink, wijkpanel Rijssen Noord, t (0548) 541 280.

Ga terug...