Horeca Parkgebouw niet langer verpacht - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Horeca Parkgebouw niet langer verpacht

Geplaatst op: 30-05-2005 |

RIJSSEN - Het echtpaar Baan, dat het horecagedeelte van het Parkgebouw in Rijssen pacht, vertrekt per 1 augustus. Opvolgers zullen ze niet meer krijgen: het Parkgebouw gaat de horeca zelf uitbaten. Dat past in de nieuwe structuur, waarbij alle activiteiten onder één dak komen.


De horeca in het Rijssense Parkgebouw wordt vanaf 1 augustus niet meer verpacht. De taken van het huidige pachtersechtpaar Baan zullen tot 1 januari worden waargenomen door medewerkers van het multifunctioneel centrum. Vermoedelijk vanaf 1 januari 2006 (het is een streefdatum) zal het Parkgebouw een medewerker horeca aannemen en de horeca niet langer verpachten. Het echtpaar Baan krijgt 34.000 euro mee ter compensatie voor de beeindiging van de bedrijfsvoering en de overname van de inventaris.

De veranderingen in de horeca zijn onderdeel van grotere veranderingen in de organisatiestructuur van de Rijssense cultuurtempel.

Per volgend jaar moet de huidige beheerscommissie worden opgeheven. Al het wel en wee van het Parkgebouw moet dan centraal geregeld worden door een nieuw op te richten stichting. Nu wordt een gedeelte van de werkzaamheden die te maken hebben met het Parkgebouw geregeld door de beheerscommissie, terwijl andere zaken door de gemeente worden geregeld. Dan is er ook nog de seizoensprogrammering, een co-produktie van de culturele raad en een pr-commissie. Voorzitter A. Dokter van de beheerscommissie: ‘De beheerders van het Parkgebouw, de mensen die bijvoorbeeld de techniek regelen en de stoelen klaar zetten, worden nu betaald door de gemeente. In de toekomst komt men in dienst van de stichting die het Parkgebouw gaat beheren.’ Uiteraard blijft de gemeente wel financieel bijdragen aan het multifunctioneel centrum. Volgens Dokter gaat de wisseling van structuur ‘budgettair neutraal’ verlopen. Dat houdt in dat gekeken wordt welke salariskosten nu door de gemeente worden gemaakt. In de toekomst krijgt het Parkgebouw dan de kosten die de gemeente normaal gesproken maakt in subsidievorm uitgekeeerd, zodat ze formeel het geld zelf uitgeeft. Dokter: ‘Of we er echt niks op achteruitgaan moet natuurlijk nog maar blijken. We teren nu ook al in op het budget voor het seizoensprogramma.’ Of Dokter zelf zitting zal nemen in de nieuwe stichting is nog niet duidelijk. ‘Wethouder Ter Schure, die waarneemt voor wethouder Flim is nu bezig om kandidaat bestuursleden te polsen. Ik ben gevraagd, maar

ik heb het verzoek nog in beraad.’

De naam van de stichting is ook nog niet bekend.


Ga terug...