Bouw nieuw pand Ziengs na bouwvak - Radio 350

Bouw nieuw pand Ziengs na bouwvak

Geplaatst op: 05-06-2005 |


RIJSSEN - Het nieuwe winkelcomplex van schoenenzaak Ziengs gaat er toch komen, zo lijkt het. De rechter heeft bepaald dat de gemeente Rijssen-Holten in haar recht stond, toen zij Akor Bouw een bouwvergunning verleende. Na de bouwvak begint Akor Bouw met de sanering van de grond op de kop van de Haarstraat.


De palenwand, bedoeld om naastgelegen panden te beschermen tegen inzakken bij het graven van de kelder, was al ingebracht. Akor wachtte verder de beslissing van de rechter over de bouwvergunning af.

Dinsdag stelde de rechter de protesterende broers G. en G.F.J.G. Voortman in het ongelijk. Mr. L. Bolier, raadsman van de broers, zegt het te betreuren dat de rechter niet op inhoudelijke argumenten van de broers ingaat. Hij gaat nog met hen in gesprek over verder te ondernemen acties. ‘De rechter heeft ook meteen uitspraak gedaan in beroep, dus we moeten meteen naar de Raad van State. Mijn advies zal zijn om te wachten op de uitspraak van de Raad van State in de zaak om het herziene bestemmingsplan. Die is 16 juni’, aldus Bolier. De Voortmannen hebben nog twee opties: in hoger beroep gaan, of direct planschade aanvragen.

Akor Bouw en Ziengs gaan er niet op wachten. De bouwvoorbereidingen, die tijdens de rechtszaken gewoon doorliepen zijn inmiddels afgerond. ‘Er moet een transformatorruimte verplaatst worden waar een groot deel van het centrum achter zit, dat heeft nogal wat voeten in aarde’, zegt G.J. Smeijers, directeur van Akor Bouw.


Ga terug...