Koninginnedag bij de Rijssense Musea - Radio 350

Koninginnedag bij de Rijssense Musea

Geplaatst op: 23-04-2010 |

Dit jaar valt koninginnedag op een vrijdag en het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum zijn zoals altijd die dag geopend voor het publiek.

In een van de stijlkamers in het kasteel ziet u 18de eeuws meubilair en prachtige juwelen. De tijdelijke tentoonstelling die momenteel te bezichtigen is heet ‘Post uit de vergetelheid. De nazi-geschiedenis in brieven en kaarten …’Een indrukwekkende tentoonstelling die aan de hand van brieven en ansichtkaarten de wanhoop toont van de in kampen en getto’s ondergebrachte joden. Ook al konden ze in deze gecensureerde post alleen positieve berichten schrijven.

Naast de voorwerpen die uit de Rijssense industrieën afkomstig zijn, is in het bouwhuis de collectie van het Internationaal brandweermuseum te zien. Helmen uit diverse landen van over de hele wereld worden getoond en divers blusmateriaal. In de interactieve tentoonstelling op de bovenverdieping wordt de jeugd eerst ontvangen in een kazerne en mag daarna meemaken hoe het blussen van een brand in zijn werk gaat. U kunt de kinderen in de brandweerkleding op de foto zetten.

Rijssense Musea
Geopend op Koninginnedag van 10.00-17.00 uur.
Entree beide musea € 4,50. MK geldig

Ga terug...