Eigen

Eigen "Babs" voor bruidsparen

Geplaatst op: 12-06-2005 |

RIJSSEN - Een bruidspaar dat in Rijssen of Holten trouwt, mag straks z’n eigen babs meenemen voor hun huwelijksvoltrekking. De afkorting ‘babs’ staat voor ‘buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand’. Ter plaatse nu nog een nauwelijks bekend fenomeen, maar het gemeentebestuur wil daar verandering in brengen.

Steeds vaker vragen bruidsparen of een ambtenaar van de burgerlijke stand van elders hun huwelijk mag voltrekken. De gemeenteraad wilde daar aanvankelijk niet aan beginnen, maar heeft zelf inmiddels flinke gaten geschoten in het eigen beleid door het raadslid Kastenberg als ‘babs’ twee huwelijken te laten voltrekken en ook het schaduw-raadslid mocht dat recent een keertje doen.

De nieuwe regeling maakt een eenmalig optreden als buitengewoon ambtenaar bij het huwelijk van een familielid mogelijk, op voorwaarde dat betrokkene elders al tot ‘babs’ is benoemd én beëdigd.

Er verandert nog iets: vanwege de nieuwbouw van het gemeentehuis zijn havezathe De Oosterhof en de horecabedrijven Poort van Twente en ’t Brodshoes vanaf december aangewezen als trouwlocaties. Reserveren kan nog niet, aanstaande bruidsparen krijgen nog een brief van de gemeente waar ze straks terecht kunnen.


Ga terug...