Sp. Rijssen wint gemeentebokaal - Radio 350

Sp. Rijssen wint gemeentebokaal

Geplaatst op: 12-06-2005 |

RIJSSEN - Sportclub Rijssen heeft gisteravond op het veld van RKSV de gemeentebokaal gewonnen. De finale tegen Blauw Wit’66 uit Holten eindigde in een gelijkspel (1-1). Het nemen van penalty’s moest uiteindelijk de winnaar bepalen.


Een spectaculaire wedstrijd was het niet. Blauw Wit ging met een 0-1 voorsprong rusten. In de pauze was het gezellig druk in de grote tent naast het veld, die als kantine dienst deed.

Als de spelers aan het begin van de tweede helft het veld weer oplopen, schopt een toeschouwer een bal in het veld. ‘Let op, de wedstrijdbal’, lacht hij. Spelers kijken even, maar begrijpen dat het om een grap gaat.

In de tweede helft kwam Sportclub Rijssen sterk terug, had veel meer balbezit en maakte de gelijkmaker uit een vrije schop. Blauw Wit kreeg in de tweede helft eigenlijk slechts één kans, maar dat was wel een levensgrote. Een speler van de Holtense ploeg stond vrijwel op de doellijn ineens vrij. Hij stond echter met zijn rug naar het doel gekeerd. In plaats van een hakje te geven, probeerde hij zich om te draaien maar schopte daarbij de bal juist uit het doel. ‘Die had erin moeten zitten’, concludeerde Claus van de Velde, begeleider van het vrouwenteam van Sportclub Rijssen. Dit soort missers horen bij voetbal en zorgden ook gisteren voor het nodige vermaak.Ga terug...