Roefeldag in Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Roefeldag in Holten

Geplaatst op: 16-06-2005 |

Op woensdag 22 juni organiseert het Roefelcomité Holten in samenwerking met Stichting Sociaal Cultureel Werk Holten weer de jaarlijkse Roefeldag. Alle kinderen uit Holten uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen kunnen bij 2 bedrijven en instellingen (de roefelplaatsen) een kijkje achter de schermen nemen.

De burgemeester van Rijssen-Holten, Bort Koelewijn, zal om 13:30 uur de kinderen toespreken en uitzwaaien vanaf het plein voor Dorpshuis De Boschkamp.

Dit jaar doen er 63 bedrijven en instellingen uit Holten mee, waaronder de gemeente Rijssen-Holten. Het aantal kinderen dat gaat roefelen is groter dan vorig jaar: dit jaar doen er zo’n 315 kinderen mee, tegenover 280 vorig jaar.

De naam Roefeldag komt van het Belgische woord ‘roefelen’ dat snuffelen of ontdekken betekent. Het project is een initiatief van Jantje Beton, gesteund door de Stichting Centraal Fonds RVVZ.

Op de Jantje Beton Roefeldag oriënteren kinderen zich op een leuke baan in de toekomst en
bekijken op een actieve manier wat ze later allemaal kunnen worden. Ieder jaar gaan in ongeveer 100 Nederlandse gemeenten zo’n 30.000 kinderen van ± 7 tot 12 jaar op stap bij meer dan 4.000 bedrijven, instellingen en verenigingen om een kijkje te nemen in de wereld van de werkende mens. Jantje Beton wil dat alle kinderen in Nederland de kans krijgen zich op een goede en speelse manier te ontwikkelen. De Jantje Beton Roefeldag levert hieraan een belangrijke bijdrage. De kinderen denken niet alleen na over wat ze later willen worden, maar mogen het tijdens de Roefeldag ook echt uitproberen. In de loop van de jaren is de Roefeldag dan ook uitgegroeid tot een succesvolle formule, waarin de oriëntatie op werk en toekomst voor kinderen centraal staat.

Ga terug...