Gemeente verliest rechtszaak - Radio 350

Gemeente verliest rechtszaak

Geplaatst op: 20-06-2005 |

HOLTEN/ALMELO - De inhoud van een woning is niet van papier af te lezen, maar moet ter plekke met de meetlat worden bepaald. Die les heeft de gemeente Rijssen-Holten geleerd van een rechtszaak om een geweigerde bouwvergunning. De rechtszaak werd aangespannen door de eigenaar van een recreatiewoning aan de Vianenweg.

De gemeente had geconstateerd dat er een erker, overkapping en berging waren bijgebouwd, zonder de daarvoor vereiste bouwvergunning. Die vergunning mocht achteraf nog worden aangevraagd, althans voor de erker, maar werd vervolgens geweigerd omdat de maximale bebouwing volgens het bestemmingsplan al was bereikt z├│nder de gewraakte bijgebouwen. De recreatiewoning bleek groter te zijn dan volgens de oorspronkelijke bouwvergunning was toegestaan.

Niet alleen de eigenaar ging in de fout, maar ook de gemeente. Op meerdere manieren zelfs, oordeelt de Almelose rechtbank. De inhoud van de woning werd op papier bepaald en dat is onvoldoende. De gemeente moet haar huiswerk over doen en dus hebben Burgemeester en Wethouders besloten dat binnenkort een ambtenaar met een meetlat op pad gaat.


Ga terug...