Verkeersenquête zorgt voor verdeeldheid - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Verkeersenquête zorgt voor verdeeldheid

Geplaatst op: 20-06-2005 |

HOLTEN - De uitslag van de enquête die de VVD hield over het verkeer in Holten zorgt voor grote verdeeldheid. De overwegend Holtense fracties Gemeentebelang en PvdA hebben twijfels over de u‎itslag, die een Noordelijke rondweg met stip bovenaan zet. De fracties met de meeste Rijssense aanhang SGP en CU zien het wel zitten. Het CDA heeft nog geen standpunt ingenomen.

Snel maatregelen, een noordelijke rondweg en verder niets, dat wil Holten volgens de enquête. Hoewel de uitslag zonder het Niet-In-Mijn-Achtertuin-effect perspectief biedt voor combinatie met een zuidelijke rondweg.

A. Hofhuis, fractievoorzitter van Gemeentebelang, wacht liever het onderzoek over rondwegen af dat momenteel loopt. ‘Die mensen die gereageerd hebben, zijn overal tegen, maar ze zijn wel voor een verkeersluw centrum. Wat willen ze nou?’, vraagt Hofhuis zich af. Hij twijfelt aan de representativiteit van de enquête en ook met de uitslag kan hij niets. ‘De mensen willen een noordelijke rondweg, maar het is nog maar de vraag of dat de oplossing is. Ik zie veel meer in een zuidelijke rondweg’, zegt Hofhuis. Een combinatie tussen een noordelijke en zuidelijke rondweg dan? ‘Als het schip met geld langskomt wel’, laat Hofhuis weten.

Ook fractievoorzitter van de PvdA, R.M.C. Delahaije, twijfelt aan de representativiteit van de enquête. ‘Er zijn helemaal geen vragen gesteld om de representativiteit van die mensen te achterhalen’, aldus Delahije. Vooralsnog wacht hij liever het onderzoek af. ‘Dan krijg je ook een wat zakelijker discussie. Dit is een emotionele discussie en die moet je over verkeer niet voeren’, vindt Delahije. Een noordelijke rondweg ziet hij nog steeds niet zitten. ‘Het blijft voor mij overeind dat je dan de 1200 motorvoertuigen aanpakt die van Rijssen naar Deventer gaan. De andere 7000 hebben bestemming danwel herkomst Holten. Je zult dus aan de zuidkant ook wat moeten doen’, aldus Delahaije. Een combinatie tussen noordelijke en zuidelijke rondweg dan? ‘Ik neem aan dat dat in het onderzoek wordt meegenomen. Als dan blijkt dat de combinatie een goede is en budgettair haalbaar, sta ik met mijn mond vol tanden’, zegt Delahaije.

Voor SGP’er J. Slagman is de uitslag slechts de bevestiging van wat de SGP al wist. ‘We krijgen achteraf gelijk. Blijkbaar hebben wij dus de zaken in Holten goed gepolst’, aldus Slagman. Hij gaat er vanuit dat als de VVD zegt dat de enquête representatief is, dat zo is. ‘Ook de VVD moet de waarheid spreken’, meent hij.

B. Wolterink, fractievoorzitter van de Christen Unie, staat niet onsympathiek tegenover een noordelijke rondweg. ‘Of het afdoende is weet ik niet, maar als de mensen in Holten dat de oplossing vinden, zal dat wel zo zijn’, zegt hij. Een combinatie met een zuidelijke rondweg is volgens hem te duur.

De CDA-fractie heeft nog geen standpunt ingenomen over de uitslag.


Ga terug...