Gemeente heeft met Aldi en C1000 constructief overleg gevoerd - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gemeente heeft met Aldi en C1000 constructief overleg gevoerd

Geplaatst op: 18-06-2010 |

De gemeente Rijssen-Holten is vorige week bij vonnis van 10 juni 2010 van de Rechtbank Almelo veroordeeld de werkzaamheden aan de herinrichting van de Smidsbelt te staken, totdat constructief overleg is gevoerd met de eisers (Aldi en C1000). De gemeente is blij, dat na constructief overleg, de werkzaamheden weer kunnen worden hervat.

Op dinsdag 15 juni 2010 hebben leden van het college constructief overleg gevoerd met de eisers. Hierbij heeft de gemeente aangeboden medewerking te verlenen voor het instellen van een parkeerschijfzone (blauwe zone) voor de parkeerplaatsen in de nabijheid van de genoemde supermarkten. Aldi en C1000 wezen dit aanbod af en blijven bij de markering op de bestrating van meer parkeervakken.

Als gemeente hebben wij de intentie er in gezamenlijk overleg uit te komen. Daarom is een (gewijzigd) plan gemaakt waarin 27 vakaanduidingen door middel van roestvast stalen nagels in de bestrating worden gemaakt. Die vakken maken wij aan de zijde van de Aldi aan weerszijden van de rijloper over het plein Smidsbelt.

Aangepast plan
Het aangepaste plan is voorgelegd aan de advocaat van de eisers en is gevraagd naar de mening van de Aldi en C1000. De advocaat, namens deze beide supermarkten, heeft schriftelijk verklaard dat zij instemmen met het wijzigingsvoorstel/aangepaste plan. Dit onder de voorwaarde dat er een aantal bepalingen in een overeenkomst wordt opgenomen. Deze bepalingen zijn voor de gemeente niet acceptabel.

Hervatting werkzaamheden
In een reactie aan de advocaat van Aldi en C1000 heeft de gemeente aangegeven dat zij constructief overleg heeft gevoerd met hen. En gaat ervan uit dat dit gewijzigde plan nu voltooid wordt. Daarom heeft de gemeente besloten maandag 21 juni de werkzaamheden weer te hervatten.

Wij streven ernaar om het plein in een zodanige uitvoering gereed te hebben, dat de geplande evenementen in de maand juli door kunnen gaan op het plein Smidsbelt.

Ga terug...