Nieuwbouw Watermolen met 75 woningen - Radio 350

Nieuwbouw Watermolen met 75 woningen

Geplaatst op: 20-06-2005 |

RIJSSEN - De Rijssense bouwbedrijven Nijhuis en Akor en de woningcorporatie Spectrum Wonen hebben vergevorderde plannen voor de bouw van in totaal 75 appartementen voor verschillende doelgroepen op een groot terrein tussen de Watermolen, De Giezen en de Grotestraat.

Het project ‘Watermolen-Zuid’ gaat over de invulling van een ongeveer 5.100 vierkante meter groot terrein in hartje Rijssen, waar vroeger onder meer een deel van discotheek Lucky Luke heeft gestaan. De bouwtekeneningen zijn al geruime tijd geleden door het plaatselijke architectenbureau BDC bij de gemeente ingediend. Zover bekend moeten Burgemeester en Wethouder van Rijssen-Holten zich nog over dit miljoenenproject buigen. Architect ir. P.M.E. Creutzburg vertelt dat al sinds 1989 wordt nagedacht over een zinvolle invulling van dit terrein. De huidige plannen begonnen in 2002 enige vorm te krijgen. De architect denkt dat met het project zo’n 12,5 miljoen euro is gemoeid.

Zorgwoningen

Aan de Watermolen zijn dertig zorgwoningen gepland. Het gaat hierbij om een uit vier bouwlagen bestaand complex met op de begane grond commerciële ruimtes. Volgens Creutzburg wil Spectrum Wonen hier een kantoor openen en wordt voor de andere ruimte nog een huurder gezocht. Op de hoek van de Watermolen richting De Giezen komen kantoren. Aan De Giezen zelf is een uit drie bouwlagen bestaand complex met twaalf luxe koopwoningen gepland. Hier tegenover (op een gedeelte van het voormalige uitgaanscentrum Lucky Luke) komt een complex met in totaal achttien sociale koopwoningen. Direct aansluitend aan de luxe koopwoningen zijn zeven geschakelde stadsvilla’s gepland. Het laatste deel van de bouwplannen omvat acht jongerenappartementen aan de Grotestraat.

Een woordvoerster van de gemeente vertelt dat het bestaande bestemmingsplan in elk geval moet worden gewijzigd om dit nieuwbouwproject mogelijk te maken. Volgens haar moet bovendien nog een oplossing voor het parkeren worden gevonden. Volgens architect Creutzburg is dat echter absoluut geen probleem, omdat onder het terrein een parkeergarage met zo’n 110-115 parkeerplaatsen is gepland.

Extra geld

Hoewel de Rijssense politiek zich officieel nog niet heeft uitgesproken over deze bouwplannen blijkt de provincie Overijssel hier dermate veel belang aan te hechten dat zij bereid is met extra geld over de brug te komen om de nieuwbouw (waarschijnlijk vooral de sociale woningbouw) naar voren te halen.

Het gaat daarbij om geld uit de zogeheten knelpuntenpot, die ‘Zwolle’ gebruikt om de komende jaren aanmerkelijk meer huizen te realiseren.

Desondanks denkt de gemeentelijke woordvoerster dat de eerste schop voor het Rijssense bouwproject pas in 2006 de grond in gaat.


Ga terug...