Detailhandel mág op bedrijven- terreinen - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Detailhandel mág op bedrijven- terreinen

Geplaatst op: 20-06-2005 |


RIJSSEN/HOLTEN - Meubelboulevards, weidewinkels of andere megacomplexen komen er voorlopig niet op Rijssense of Holtense bedrijventerreinen, als het aan Burgemeester en Wethouders ligt. Een groot aantal andere winkels mag dat wel. Voor het eerst wordt er nagedacht wat er wel en niet kan op het gebied van detailhandel.

Een en ander staat te lezen in de nota ‘Detailhandel op bedrijventerrein’. De gemeente verbindt wel voorwaarden aan de vestiging van detailhandel op deze terreinen. Zodra er brandgevaarlijke stoffen verkocht worden - denk bijvoorbeeld aan tankstations met benzine of lpg - ligt het voor de hand dat deze bedrijven niet in de binnenstad terecht kunnen.

Ook bedrijven die hele grote waar verkopen horen niet thuis in een winkelcentrum in de binnenstad, vinden B en W. Autodealers, caravanshops, bouwmarkten, keuken- en sanitairwinkels behoren tot die groep.

Ruimte

Daarnaast komen ook bedrijven voor een plek op het bedrijventerrein in aanmerking als zij daadwerkelijk de ruimte nodig hebben. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan meubelzaken, tuincentra of wederom bouwmarkten. Deze zaken hebben vaak ook grote parkeerplekken nodig, wat volgens de gemeente ook een reden is om ze op een bedrijventerrrein te plaatsen.

Al langere tijd is er onduidelijkheid wat er nou precies wel en wat er niet mag, als het aankomt op het vestigen van detailhandel. Mag een winkel zich nu wel of niet vestigen op een bedrijventerrein en mag een meubelwinkel zich ook in de binnenstad vestigen? Allemaal vragen die eigenlijk per geval werden opgelost tot nu toe, zonder dat daar duidelijk beleid over in de kast lag. De nota moet daar verandering in brengen. Het pakket regels moet overigens nog wel eerst door de gemeenteraad worden goedgekeurd.

Meubelboulevards

Het college van B en W geeft overigens wel aan waar de grens ligt: meubelboulevards of weidewinkels zijn uitgesloten. Over deze vraag volgt overigens nog nader overleg met de provincie. Ook moeten bedrijven zelf ondezoeken of de vestiging van een nieuwe zaak geen ‘duurzame aantasting betekent van de structuur’, wat zoveel wil zeggen dat al bestaande bedrijven in die branche niet ineens zullen verdwijnen.


Ga terug...