Triathlon Holten neemt maatregelen in verband met hitte - Radio 350

Triathlon Holten neemt maatregelen in verband met hitte

Geplaatst op: 09-07-2010 |

De Triathlon Holten rekent op een warm triathlonweekend. Volgens de voorspelling kan de temperatuur zaterdag 10 juli oplopen tot 30ºC. De organisatie neemt daarom extra voorzorgsmaatregelen. Zo worden alle medische posten en verzorgingsposten voorzien van extra water.

Ook wordt er mogelijk een extra, derde drinkpost langs het 2,5 kilometer lange loopparcours gemaakt. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt in overleg met de hulpdiensten, gemeenten en de nationale en internationale triathlonbond besloten of er meer maatregelen nodig zijn.

Traditiegetrouw verwacht de organisatie dat aanwonenden op diverse plekken langs het loopparcours douches maken. De organisatie verzoekt de douches zo op te stellen dat de atleten ook om de douches heen kunnen lopen.

Aan de Triathlon Holten doen in totaal 1.200 triatleten mee, waarvan meer dan de helft recreanten. Triatleten kunnen zelf ook voorzorgsmaatregelen nemen om de wedstrijd bij hoge temperaturen goed door te komen. Zo adviseert de Vereniging voor Sportgeneeskunde een pet, zonnebrandcrème en een zonnebril te gebruiken ter bescherming tegen de zon.

Daarnaast moet voldoende gedronken worden; niet alleen tijdens de wedstrijd maar ook in de uren voor de wedstrijd. De hoeveelheid verschilt per persoon. Zie ook de website www.sportzorg.nl/bibliotheek/warmte-en-inspanning.html voor meer informatie over vochtinname tijdens sporten in de warmte.

Ga terug...