Winnaars Holtense kampioenschappen - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Winnaars Holtense kampioenschappen

Geplaatst op: 11-07-2010 |

De 1/4 en 1/8ste Triathlon in Holten zijn in verband met de hitte ingekort. De organisatie besloot de lengte van het loopgedeelte met het oog op de hitte te halveren. Uit voorzorg was er al een extra waterpost langs het loopparcours ingericht. Desondanks was het afzien voor de deelnemers.“ “Wat is het warm, dit is niet leuk”, was het eerste wat André Aanstoot zei toen hij als winnaar van de kwart triathlon voor Holtenaren over de streep ging. “Maar ik ben blij dat ik heb gewonnen. De eerste ronde verloor ik mijn bidon. Maar gelukkig kreeg ik onderweg een flesje water van Rob Stegink, collega-triathleet. Als ik die niet had gekregen, had ik de Motieweg niet gehaald denk ik.”

Susan Boode werd bij de dames Holtens Kampioene op de kwart triathlon. “Het zwemmen ging fantastisch, tijdens het fietsen heb ik krachten gespaard om bij het lopen te kunnen versnellen. Maar dat viel met deze hitte nog niet mee.” Zij noemde het een “goede beslissing” om het looponderdeel te halveren . “Als je niet goed getraind bent, kunnen er ongelukken gebeuren.”

Bij de dames achtste triathlon ging de winst naar Nieske Nijland. “Het fietsen ging gewoon heel erg goed. Vorige week heb ik de Marmotte gedaan, een fietswedstrijd van 175 kilometer door de Alpen. Daarbij vergeleken is de Motieweg een makkie. Toen ik met het fietsen eenmaal in de buurt van de eerste heer kwam, dacht ik: nu kan het niet meer misgaan.”

Marco Rensen werd Holtens Kampioen op de achtste triathlon. Iets wat hij zelf nooit had verwacht. “ In 2008 ben ik gestopt met de triathlonsport. Ik was geestelijk en fysiek leeg. Vorig jaar heb ik niet meegedaan. Afgelopen winter begon het toch weer te kriebelen, dus heb ik me ingeschreven. Extra bijzonder dus om nu weer kampioen te worden. En dat in je eigen woonplaats op een parcours dat bijna door m’n eigen achtertuin loopt.”

Ga terug...