Man neemt granaat mee - Radio 350

Man neemt granaat mee

Geplaatst op: 16-07-2010 |

Holten - Donderdag 15 juli kreeg de politie melding dat iemand een granaat in de auto had liggen en het niet helemaal vertrouwde.

Een 40-jarige man uit Deventer was aan het werk geweest in Belgiƫ. Aldaar werd een nieuwe schuur gebouwd en bij de opgraving zijn granaten gevonden die waarschijnlijk afkomstig zijn uit de Eerste Wereldoorlog. Ook lag er een kop van een granaat. De man uit Deventer had de kop van de granaat meegenomen als souvenir. Voor de zekerheid had hij, in Nederland gekomen, iemand opgebeld, die hem vertelde dat de granaat wel eens gevaarlijk kon zijn. Daarop heeft de man uit Deventer de politie ingeschakeld.

Bij een tankstation aan de Oranjestraat in Holten is de politie ter plaatse gekomen. De kop van de granaat werd op een veldje gelegd voor nader onderzoek. De omgeving werd uit voorzorg afgezet. De EOC (Explosieven Opruimingscommando) heeft de granaat onderzocht. Het slaghoedje bleek niet meer aanwezig te zijn in de granaat. Was deze nog wel aanwezig geweest dan was een gevaarlijker situatie ontstaan.

Ga terug...