Henk

Henk "Noir" Seppenwoolde verfraait Muziekschool

Geplaatst op: 16-08-2010 |

Het nieuwe gebouw van de Rijssense Muziekschool is in de achterliggende vakantieweken nog mooier geworden dan het al was. Decoratieschilder Henk Seppenwoolde maakte in elk lokaal één of twee lijntekeningen die de functie van het lokaal zichtbaar maken.

Muziekschooldirecteur Dick Sanderman kwam op het idee toen hij tijdens de voorbereiding van de nieuwbouw enkele andere muziekscholen bezocht. "In Ruurlo zag ik op de muren van de lokalen een afbeelding van het instrument dat in het desbetreffende lokaal wordt onderwezen. Dat sprak me wel aan", aldus Sanderman.

In overleg met Henk Seppenwoolde werd voor Rijssen het idee wel op een iets andere manier uitgewerkt: de afbeeldingen tonen geen hele instrumenten, maar details die tot wel twee meter hoog zijn uitvergroot. Zo is in het orgel- en keyboardlokaal een grote orgelpijp en een paar enorme keyboardtoetsen te zien, in het saxofoonlokaal de hals van een saxofoon, in het vioollokaal de stemknoppen van een viool, in het lokaal voor piano en zang een hamer uit de piano en een meterslage stemvork. In het theorielokaal ten slotte is het nieuw logo van de Muziekschool op de muur aangebracht.

Sanderman is blij met deze nieuwe aanwinsten. "Ze maken de lokalen echt áf. Naast de wisselende exposities in de hal door leden van de Kunstkring Rijssen hebben we nu in de lokalen zelf ook iets beeldends, iets artistieks aan de muur.

Ga terug...