Schrijfster Marjan Berk spreekt voor laaggeletterden - Radio 350

Schrijfster Marjan Berk spreekt voor laaggeletterden

Geplaatst op: 31-08-2010 |

In de 'Week van de Alfabetisering' ( 6 t/m 11 september) vertelt Marjan Berk over haar werk aan cursisten van lees- en schrijfcursussen van het ROC van Twente en laat zij de cursisten een begin maken met een dagboek.

In de ‘Week van de Alfabetisering’ wordt door het hele land aandacht besteed aan het probleem van laaggeletterdheid. Ongeveer 10 procent van de bevolking kan onvoldoende lezen en schrijven om goed mee te kunnen draaien in de maatschappij.
De bibliotheken van Hellendoorn-Nijverdal, Rijssen-Holten, Wierden en Twenterand en de afdelingen van het ROC van Twente in die plaatsen houden zich ook bezig met laaggeletterdheid. Op maandag 6 september ontvangen zij Marjan Berk in de bibliotheek in Rijssen.
Marjan Berk is uitgenodigd omdat haar boek ‘Een goeie truc’ speciaal geschreven is voor mensen die moeite hebben met lezen. Dit boek gaat over Jacob. Vanaf het moment dat hij in zijn dagboek schrijft komen al zijn wensen uit. Bovendien heeft Marjan Berk veel ervaring in het werken met laaggeletterden.
Alle cursisten, hun docenten en introducés zijn uitgenodigd om te komen luisteren naar het verhaal van Marjan Berk en om met haar mee te schrijven aan een dagboekfragment. Het ROC en de bibliotheken proberen op deze manier de wereld van boeken dichter bij de mensen te brengen die hier tot nu toe weinig contact mee hebben.

Ga terug...