Kleding-inzameling voor VPGO en 't Zoekersveld - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kleding-inzameling voor VPGO en 't Zoekersveld

Geplaatst op: 09-09-2010 |

In de weken 38/39 van 23 t/m 28 september 2010 wordt er in Rijssen–Holten door de VPGO (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost) gebruikte kleding ingezameld, ten behoeve van het paardrijden voor gehandicapten.

De Stichting Paardrijden Gehandicapten Holten e.o. en de Stichting 't Zoekersveld hebben er geweldig veel belang bij dat er veel gebruikte kleding, huishoudelijk textiel en gebruikte schoenen worden ingezameld. De opbrengst van de inzameling van gebruikte kleding wordt namelijk verdeeld onder de Stichtingen Paardrijden Gehandicapten in Oost-Nederland, waaronder ook bovengenoemde Stichting. Door de opbrengst van deze kledinginzameling zijn wij in staat het financieel mogelijk te maken dat ruiters en amazones bij onze Stichting kunnen paardrijden.

Paardrijden voor gehandicapten is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden van deze jonge mensen gebeurt onder verantwoordelijkheid van een speciaal opgeleide instructeur, die worden bijgestaan door een fysiotherapeut. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het ook belangrijk voor veel gehandicapten dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard en pony.

Soms is de overstap naar paardrijden nogal groot. Hierbij is de hulp nodig van valide medemensen. Soms ontbreken de middelen. Het paardrijden is een enorme kans binnen de mogelijkheden van gehandicapten.

De VPGO is hierbij een uitstekend instrument. Zij overkoepelt Stichtingen in Oost-Nederland, die goedgekeurd zijn om te rijden met gehandicapten.
Hoofddoel is: het laten paardrijden van gehandicapten op verantwoorde wijze. De VPGO adviseert en steunt haar leden waar mogelijk, dus vooral financieel.

Dit laatste is vooral mogelijk via een goed georganiseerde kledingaktie. Oost Nederland brengt heel wat bijeen. Alle ingezamelde goederen krijgen een herbestemming. De VPGO verdeelt de opbrengst onder de aangesloten Stichtingen, waaronder bovengenoemde Stichtingen. Hiervan vindt u de naam op de inzamelingszak, die in de week van 21 t/m 23 september 2010 in Holten en Rijssen huis aan huis verspreid wordt.

Wilt u de aangeboden zak vullen met overtollig geworden kleding, dekens, ander textiel en niet meer te gebruiken schoenen. Als u de goed gevulde zak aan de straat zet op de dag die op de zak staat, dan wordt deze door de inzamelaar van de VPGO opgehaald.
Kontakt persoon voor S.P.G. Holten is: Marietje Eggink – tel. 366030.
Kontakt persoon voor S.P.G. 't Zoekersveld is: Henk Pluimers – tel. 0547-381000

Ga terug...