6 winnaars op De Waerdenborch in Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

6 winnaars op De Waerdenborch in Holten

Geplaatst op: 01-07-2005 |Ronald Meijer (Rijssen), Sander de Boer (Rijssen), Toby Hazes (Holten), Sander Vletkamp (Markelo) en Arvid van Glerum (Bathmen) krijgen elk 300 euro van de Joop Wittermansstichting. Tamar Goossens uit Bathmen won duizend euro.

HOLTEN

De vijf schoolgenoten van scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten kregen ieder 300 euro als bijdrage aan een reis naar Senegal.

Ieder jaar hebben leerlingen van de Holter scholengemeenschap de kans om geld te winnen voor een bijzonder project. Wittermans was leraar op de school in Holten en na zijn overlijden is er een stichting in het leven geroepen. Leerlingen kunnen een plan indienen ter bevordering van hun verdere studie. Elk jaar is het bedrag 2500 euro, dat verdeeld wordt over de prijswinnaars.

Zoveel winnaars als er dit jaar zijn is uitzonderlijk. Meijer, De Boer, Hazes, Vletkamp en Van Glerum maakten met andere schoolgenoten een web-based educatief computerspel. Dat spel maakte zoveel indruk dat de groep gevraagd is hun spel te presenteren op een internationale scholenbijeenkomst in juli in Senegal.

De vijf willen wel, maar zo’n onverwacht uitje moet wel bekostigd worden. Ondertussen zijn ze, mede door de Joop Wittermansstichting zo ver dat ze per persoon nog maar een paar honderd euro van het benodigde bedrag afzitten.

Het is de bedoeling dat de jongens in Senegal internationale contacten leggen, zodat het spel The Legends of the seven seas echt internationaal wordt. Dat was eigenlijk afgelopen jaar al de doelstelling van het spel, maar dat is niet gelukt. Volgend schooljaar wordt het spel verder ontwikkeld.

Goossens, die in 4VWO zit, wil in Oeganda een leraar op een school helpen, die daar ook kinderarts is. Ze mag hem helpen in zijn dagelijkse werk, en zo kijken hoe de kindergezondheidszorg in Oeganda in elkaar zit. Zij wil zelf graag kinderarts worden.


Ga terug...