Nieuwe velden voor Excelsior - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
't Lopend Vuurtje
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nieuwe velden voor Excelsior

Geplaatst op: 01-07-2005 |

Gedeputeerde T. Rietkerk had een leuke verrassing in petto voor de Excelsior-aanhang die gisteravond toch al in feeststemming verkeerde. De drie extra speelvelden voor de Rijssense hoofdklasser gaan er definitief komen. De provincie heeft het groene licht gegeven en Rietkerk mocht de blijde boodschap brengen.

RIJSSEN

De nieuwe velden maken deel uit van een groter plan, waarbij op het terrein van de voormalige steenfabriek op de Brekeld een landhuis wordt gebouwd en verder bos wordt aangeplant. De nieuwe aanplant vervangt het bos dat moet wijken voor de nieuwe sportvelden van Excelsior’31.

De provincie noemt het ‘een uitstekend voorbeeld van ruimtelijke kwaliteitsverbetering’. Voor de Rijssense voetbalvereniging speelt evenwel een heel ander belang: met 900 voetballende leden is het al jaren dringen op de zes velden die veel te intensief werden gebruikt. Renovatie van de toplaag van de kapotgespeelde velden bracht tussentijds wel enige verlichting. Maar geregeld kon er desondanks niet worden gevoetbald. Het té intensieve gebruik leidde vaker dan normaal tot afgelastingen.

Afgelopen jaar moest het bestuur van Excelsior bovendien besluiten voor enkele leeftijdscategorieën een ledenstop in te stellen. ‘Dat is moeilijk uit te leggen aan een moeder die haar zoontje van acht als lid van onze club wil aanmelden’, liet voorzitter L. Voortman al eens weten aan de gemeenteraad, toen die een besluit moest nemen over het totaalplan voor de Brekeld.

Bijna twee decennia lang pleitte het Excelsior-bestuur voor meer speelvelden op het sportpark De Koerbelt. En nu, terwijl de club over hoge toppen gaat, komt het eindelijk voor elkaar. Gedeputeerde Rietkerk was gisteravond dan ook méér dan welkom in het clubhuis van Excelsior waar het kampioenschap van het eerste elftal uitbundig werd gevierd.

Na de promotie vorig jaar naar de hoofdklasse C ging Excelsior meteen voor het het hoogste, het kampioenschap. En dat lukte, al zat de over all titel bij de zaterdag amateurs er niet in. Daar werd gisteravond niet meer om getreurd. Terecht natuurlijk.

Of de Excelsior-vreugde gedeeld wordt door omwonenden, is nog maar de vraag. In het voortraject van de besluitvorming lieten zij bij herhaling weten bevreesd te zijn voor de overlast van sporters op het nóg grotere park De Koerbelt. Ook tegen de aantasting van de Koningsbelt werd bezwaar gemaakt.


Ga terug...