Geen subsidie voor RKSV en Rode Kruis - Radio 350

Geen subsidie voor RKSV en Rode Kruis

Geplaatst op: 01-07-2005 |

RIJSSEN/HOLTEN - Voetbalvereniging RKSV, het Rijssense Rode Kruis en de Oudheidkamer Holten krijgen geen gemeentelijke subsidie voor cursussen om de deskundigheid van bestuursleden en andere vrijwilligers te bevorderen. Het criterium is namelijk dat die deskundigheidsbevordering ten goede komt aan de jeugd. Zowel het Rode Kruis als de Oudheidkamer hebben geen jeugdleden.

RKSV natuurlijk wel, maar het bestuur van de voetbalvereniging wil een gemeentelijke subsidie om de jeugdcoördinator en keeperstrainer van te betalen. De club probeert verder subsidie in de wacht te slepen als bijdrage in de kopieerkosten van het jeugdbeleidsplan en voor de waardebonnen waarmee trainers en elftalleiders worden beloond voor hun inzet voor de voetbalvereniging.

Met de afwijzing van het subsidieverzoek van het Rode Kruis heeft het gemeentebestuur nog de meeste moeite. Het Rode Kruis doet veel voor de samenleving, constateert het college van Burgemeester en Wethouders. Maar aangezien het Rode Kruis geen jeugdleden heeft en zich bij de hulpverlening natuurlijk ook niet tot de jeugd beperkt, zit er weinig anders op dan dat het subsidieverzoek wordt afgewezen.

Het college honoreert wel de aanvragen van peuterspeelzaal ’t Kruimeltje, Scouting Oosterhof, Risne Stars en Rivo.


Ga terug...