Gemeente blijft garant staan voor Huize Maranatha - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gemeente blijft garant staan voor Huize Maranatha

Geplaatst op: 06-10-2010 |

De gemeente staat garant voor een aantal geldleningen van Sirjon Zorgroep, waarvan Stichting Verzorgingshuizen Regio Oost onderdeel uitmaakt.

Geen vergroting risico voor gemeente
De gemeente heeft hiervoor een recht van hypotheek gevestigd op het verzorgingshuis en appartementen/woningen aan de Kroonnweide en Banisweg/Keizersdijk. In een gesprek met vertegenwoordigers van Sirjon op 23 september 2010 is gesproken over de financierbaarheid van de nieuwbouw van het hoofdgebouw. Sirjon vraagt de gemeente nu zekerheden op het hoofdgebouw in te leveren om zo nieuwbouw van het hoofdgebouw van Maranatha door Sirjon mogelijk te maken. Voor de gemeente is van belang dat de risico’s niet worden vergroot. Voor alle duidelijkheid betekent dit dat de gemeente geen nieuwe garantie afgeeft voor de nieuwbouw van het hoofdgebouw.

Waarde appartementen/woningen is voldoende
Op grond van een taxatie van Ten Hag makelaarsgroep blijkt dat de waarde van appartementen/woningen aan de Kroonnweide en Banisweg/Keizersdijk voldoende groot is. De risico’s voor de gemeente blijven gelijk en nemen op termijn af. Dit alles past bij het besluit van de gemeente uit 2003 geen nieuwe garantstellingen meer te verlenen aan zorginstellingen. Vanaf 2003 worden zorginstellingen doorverwezen naar het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ). Met Sirjon Zorggroep is verder een inspanningsverplichting afgesproken de gegarandeerde leningen zoveel mogelijk onder te brengen bij het WfZ. Als dit meest wenselijke scenario wordt bereikt vervallen alle garanties in de tweede helft van 2011.

Ga terug...