Vrijdag 15 oktober opent het Kulturhus officieel zijn deuren - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vrijdag 15 oktober opent het Kulturhus officieel zijn deuren

Geplaatst op: 07-10-2010 |

Op originele wijze wordt het Kulturhus en het 'nieuwe' plein Smidsbelt die dag om 16.00 officieel geopend. Iedereen is van harte welkom.

“Een niet alledaags project met veel verrassingen, een lange weg met een prachtig eindresultaat. Dankzij de perfecte samenwerking tussen Ter Steege, De Groot en 4D architecten Enter is in een record tempo een prestatie van formaat geleverd. Het Kulturhus is een aanwinst voor Holten “, aldus wethouder Hans ter Keurst.

Ook 4D architecten Enter vindt dat herbestemming loont waarvan nu het Kulturhus in Holten een prachtig resultaat is. Het voormalige gemeentehuis aan de Smidsbelt in Holten werd jaren geleden voor 4D architecten een grote uitdaging. Een groot, gesloten en formeel gebouw in het hart van de dorpskern transformeerden zij tot een open en uitnodigend cultureel centrum, dat het plein ‘De Smidsbelt’ nieuw leven inblaast.

“Een levendig en samenhangend gemeenschapsleven creëren”. Dat was het doel van gemeente Rijssen-Holten toen ze opdracht gaf tot herbestemming. ‘Openheid’ is het toverwoord bij deze verbouwing en uitbreiding, aldus Sander ter Harmsel van 4D architecten Enter. Om openheid te bereiken is een aantal ingrepen nodig geweest. Zo is de voormalige kamer van het college opgeheven en is het balkon aan de voorzijde van het gebouw gesloopt. Hierdoor opent het gebouw zich en ontstaat een nieuwe entree. Daarnaast is aan de linkerzijde het gebouw opengewerkt voor een horecagelegenheid, die aansluit op het plein. De entreeluifel en de horeca krijgen een prominente rol aan het plein. De materialisering en detaillering van deze nieuwe uitbreidingen, bestaande uit veel glas en zinken daklijsten, dragen bij aan het nieuwe karakter van het Kulturhus. In de vormgeving is gezocht naar een optimale inpassing van de uitbreidingen in de context van de situatie.

Het interieur is voor een groot gedeelte gerenoveerd om aansluiting te vinden bij de nieuwe functie van ‘Kulturhus Holten’. Zo is het interieur van de horecagelegenheid, met een houten gelamineerde dakconstructie in het zicht, een contrast van de nieuwe functie met de bouwkundige details van het voormalige gemeentehuis. Een uitbreiding aan de achterzijde van het gebouw, waarin een multifunctionele zaal is opgenomen, completeert het interieur van het Kulturhus en biedt veel extra mogelijkheden.

Door deze ingrepen ontstaat een nieuw knooppunt van activiteiten en vormt het Kulturhus de ontmoetingsplek bij uitstek in Holten.

Ga terug...