Toneelvoorstelling in bibliotheek Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Toneelvoorstelling in bibliotheek Rijssen

Geplaatst op: 19-10-2010 |

Tijdens de actie Nederland Leest speelt Kirsten Benschop op vrijdag 5 november de toneelvoorstelling ‘Wie stenen losbreekt’ in de bibliotheek in Rijssen. De voorstelling maakt deel uit van een landelijke tournee.

Een vrouw voelt zich moe en leeg en trekt zich voor een korte periode terug in een klooster. Hier maakt zij kennis met een geheel ander ritme, met stilte en eenvoud. Als ze het klooster verlaat beseft ze dat ze zich op een keerpunt in haar leven bevindt.

‘Wie stenen losbreekt’ is een afwisselende voorstelling met scènes in het klooster en flashbacks uit het leven van de vrouw. Er wordt geput uit werken van schrijvers als Antoine de Saint-Exupéry, Anselm Grün en het bijbelboek Prediker.

Ook het boek dat tijdens Nederland Leest (22 oktober -19 november) centraal staat ‘De grote zaal’ van Jacoba van Velde heeft inspiratie opgeleverd. De thema’s uit dit boek eenzaamheid, leegte en sterven hebben ook in de toneelvoorstelling een plaats.

Wie stenen losbreekt’ begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 22 oktober gratis verkrijgbaar in de bibliotheken in Rijssen en Holten. Reserveren is gewenst vanwege het beperkte aantal plaatsen.

Ga terug...