Philadelphia in Mensinkboerderij - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Philadelphia in Mensinkboerderij

Geplaatst op: 07-07-2005 |


RIJSSEN - De Stichting Philadelpia Zorg kan vanaf begin volgend jaar dagactiviteiten voor verstandelijk gehandicapten houden in de Mensinkboerderij.

De gemeente Rijssen-Holten verhuurt een deel van de boerderij aan de Keizersdijk per 1 januari aan de stichting. Sinds het vertrek van Soweco twee jaar geleden staat de boerderij deels leeg. Een ander deel wordt gehuurd door de speeltuinvereniging Braakmanslanden.

Philadelphia Zorg was niet de enige gegadigde om een ruimte in de Mensinkboerderij te huren. Een tegelzetbedrijf en de stichting Werkprojecten Rijssen-Hellendoorn hadden ook interesse. Het bedrijf kwam niet aanmerking, omdat de gemeente een duidelijke voorkeur had voor niet-commercieel gebruik van de boerderij. De stichting Werkprojecten haakte af, zodat alleen Philadelphia Zorg overbleef.

Na de zomervakantie begint Philadelphia Zorg met het verbouwen van het boerderijgedeelte. Hoewel de huurperiode officieel begin 2006 begint, heeft Philadelphia Zorg te kennen gegeven dat zij al in het najaar met de dagactiviteiten wil beginnen.

De huurprijs die de gemeente rekent, wordt ‘niet commercieel’ genoemgd. Philadelpia Zorg moet jaarlijks 3.500 euro betalen. Een reële prijs, vindt het college van Burgemeester en Wethouders. De huur van de (kleiner) boerderij aan de Churchilstraat in Holten is 2.500 euro.


Ga terug...