Parkeerplaatsen A1 worden controleposten - Radio 350

Parkeerplaatsen A1 worden controleposten

Geplaatst op: 07-07-2005 |

RIJSSEN/HOLTEN - De politie gaat binnenkort de parkeerplaatsen Friesenberg en Elsenerveld langs autosnelweg A1 gebruiken om grootschalige verkeerscontroles te houden. De parkeerplaatsen zijn al circa twee jaar niet meer toegankelijk voor het gemotoriseerde verkeer.


De parkeerplaatsen langs de A1 bij Rijssen hebben eindelijk een nieuwe bestemming. Op dit moment liggen de parkeerplaatsen er nog net zo bij als dat dit voor de sluiting het geval was. Bankjes en prullenbakken staan ongebruikt te wachten op hun toekomst. Het enige verschil is dat een vangrail sinds bijna twee jaar de toegang tot de parkeerplaatsen vanaf de snelweg verspert.

Er is nu duidelijkheid over de plannen die Rijkswaterstaat heeft met de parkeerplaatsen. Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zal zowel Friesenberg als Elsenerveld gebruiken om regelmatig grootscheepse verkeerscontroles te houden.

‘Onderzoek wijst uit dat de nieuwe controles niet zorgen voor een extra belasting voor de flora en fauna’ aldus Jan Huurman, woordvoerder van Rijkswaterstaat. De parkeerplaatsen zijn toentertijd namelijk gesloten om de natuur rond het nabijgelegen ecoduct te beschermen.

De natuur heeft baat gehad bij de sluiting van de parkeerplaatsen, beweert Rijkswaterstaat. De bebossing rond het gebied is de laatste jaren flink toegenomen. Huurman

‘De dieren maken veelal in de schemering en nacht gebruik van het ecoduct en zullen van de controles die een paar keer per jaar gehouden zullen worden geen extra last ondervinden.’

Mensen die vanaf de Elsenerveldweg over het hek klimmen om van de parkeerplaats gebruik te maken, zijn strafbaar. De politie blijft controleren om overtreders te bekeuren. Wellicht zullen de prullenbakken nu toch nog dienst kunnen doen om procesverbalen en de mondstukjes van de ademanalyse apparatuur in te verzamelen.


Ga terug...