Bibliotheken in het teken van nieuwe media - Radio 350

Bibliotheken in het teken van nieuwe media

Geplaatst op: 08-11-2010 |

Media als de mobiele telefoon en internet zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar niet voor iedereen is het gebruik van deze media vanzelfsprekend. Daarom gaat op 24 november in de Nederlandse bibliotheken de ‘Week van de Mediawijsheid’ van start. Ook in de bibliotheken in Rijssen, Wierden, Enter en Holten.

Tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’ worden deze bibliotheken getransformeerd in ‘Huizen van Mediawijsheid’. Niet alleen kan iedereen terecht met eenvoudige en praktische vragen rond oude en nieuwe media, maar worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zowel voor jong als oud. Op de websites www.bibliotheekrijssenholten.nl en www.bibliotheekwierden.nl staat vermeld welke activiteiten de bibliotheken organiseren.
Speciaal voor mensen die nog geen internetervaring hebben wordt de workshop ‘Klik en Tik’ georganiseerd. De deelnemers kunnen een begin maken met deze online cursus, waarmee men zelfstandig thuis of onder begeleiding in de bibliotheek later verder kan gaan.
Tijdens de workshop ‘Haal meer uit de bibliotheek’ worden alle mogelijkheden van de bibliotheek haarfijn uitgelegd. Voor mensen die de mobiele telefoon nog niet helemaal onder de knie hebben zijn er verschillende inloopspreekuren. Nieuwsgierig naar Twitter, Hyves en het fotobewerkingsprogramma Picasa? Deze internetprogramma’s worden tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’ gedemonstreerd.
Bezoek in de week van 24 november t/m 1 december de bibliotheek, doe mee aan de gratis activiteiten en word mediawijs.

Ga terug...