Burgemeester Hofland geeft gastles op De Regenboog Holten - Radio 350

Burgemeester Hofland geeft gastles op De Regenboog Holten

Geplaatst op: 10-11-2010 |

Op donderdag 11 november 2010 vindt de vijfde Dag van Respect plaats. Betrokken Nederlanders geven gastlessen op ruim 2500 scholen. In de gemeente Rijssen-Holten verzorgt burgemeester Arco Hofland een gastles op basisschool PC De Regenboog in Holten.

Scholen spelen een cruciale rol in het succes van de Dag van Respect. De lessen van de eigen leerkracht en de gastles van bijvoorbeeld een burgemeester brengen een dialoog op gang tussen de leerlingen. Hierdoor krijgt het begrip respect inhoud. Als jaarthema is dit lustrumjaar gekozen voor het thema vrijheid.

“Ik ga in de les op de Regenboog in op hoe jong en oud samen in buurten eerlijk, open en in vrede met elkaar leven en bespreek dit met de kinderen uit groep 8. Ik verheug mij daar zeer op”, aldus burgemeester Arco Hofland.

Op school hebben de leerlingen gewerkt aan een opstel over gewoonten en gebruiken. Hoe ziet jouw nest eruit? Leerlingen beschreven hun eigen gewoonten en gebruiken binnen hun gezinssituatie. “Henriët Odink, leerkracht van groep 8: “Door de opstellen met elkaar te delen, ontstond er inzicht in de verschillen tussen gezinssituaties. Daarmee werd bij de leerlingen bewustwording gecreëerd over bijvoorbeeld cultuurverschillen en het hebben van respect voor een ieders achtergrond”.

Ga terug...