Automobiliste uit Holten vrij - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Automobiliste uit Holten vrij

Geplaatst op: 07-07-2005 |


HOLTEN/RAALTE - De 20-jarige Holtense M.H., die in het voetgangersgebied in Raalte met haar auto een fietser aanreed, is in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten gesteld.


De rechtbank in Zwolle schorste de voorlopige hechtenis van de vrouw op verzoek van haar advocaat Bram Moszkowicz. Dat gebeurde in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak, die waarschijnlijk op 27 september plaatsheeft.

De Holtense vrouw zat zo’n twee maanden in hechtenis, sinds 23 april. Ze toonde zich blij met haar vrijlating. ‘Ik heb het erg moeilijk gehad in de gevangenis. Het is allemaal zeer emotioneel’, zo vertelde de Holtense.

De Holtense wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Zij zou dit voorjaar een 23-jarige fietser uir Raalte opzettelijk hebben aangereden op de Grotestraat in het voetgangersgebied van Raalte.

De Holtense en de Raaltenaar hadden even daarvoor ruzie gekregen, na een botsing op de Domineeskamp. Daarbij brak een zijspiegel van de auto van de Holtense af. Na de botsing ging de fietser ervandoor, waarna de vrouw hem achtervolgde tot in de Grotestraat. Bij lunchroomrestaurant Blom schepte zij de Raaltenaar met haar auto. De fietser liep daarbij een hoofdwond op.

Tegenover de aanklacht van poging tot doodslag staat de visie van advocaat Moszkowicz dat het om een ongeluk gaat. De vrouw zou de fietser achterna zijn gegaan omdat zij de schade op de man wilde verhalen. Bovendien zou de Holtense ter plekke niet bekend zijn geweest en daarom niet hebben geweten dat ze met haar auto in een voetgangersgebied reed.

Aan de schorsing van de voorlopige hechtenis koppelde de rechtbank wel de voorwaarde dat ze zich in de tussentijd houdt aan de aanwijzingen van de reclassering. Mogelijk wordt hierbij ook gekeken of de vrouw een cursus agressiebeheersing moet gaan volgen.

Voordat de inhoudelijke behandeling plaatsheeft zal de rechter-commissaris eerst nog drie getuigen van het incident horen. De advocaat van de vrouw had hierom verzocht.


Ga terug...