Geld besparen op energieverbruik - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Geld besparen op energieverbruik

Geplaatst op: 30-11-2010 |

Het loont nu om in huishoudens te kijken of energiebesparing mogelijk is. De gemeente subsidieert hiervoor een maatwerkadvies en een deel van de uitvoeringskosten. Op maandag 6 december is er een eerste informatieavond in het gemeentehuis in Rijssen

Energie gaat de komende jaren een steeds groter deel van het huishoudbudget vragen. De kosten stijgen jaarlijks. Om dat energieverbruik terug te dringen, stelt de gemeente een subsidie beschikbaar voor eigenaren van woningen van voor 1992. Het gaat om isolatiemaatregelen voor daken, muren, vloeren en glas.

Gemeente betaalt mee in advies en bij uitvoering
Eigenaren die een woning hebben van 1992 of eerder kunnen een maatwerkadvies aanvragen om te laten onderzoeken welke maatregelen voor hen geschikt zijn. Dit maatwerkadvies kost ca. € 350, de gemeente betaalt hiervan € 200 .
Aan de hand van dit maatwerkadvies kunnen eigenaren actie nemen om hun huis meer energiebesparend te maken. De gemeente betaalt 50% van de kosten, tot een maximum van € 2.300.
Voor de resterende kosten een lening afsluiten? De gemeente is van plan hiervoor een duurzaamheidslening in te stellen. Een deel van de rente komt voor rekening van de gemeente.

Voorbeeld: wanneer een eigenaar besluit tot het isoleren van de spouwmuur met dak, betaalt de gemeente hiervan de helft, tot een maximum van € 2.300.

Subsidie is alleen voor woningen die voor 1992 gebouwd zijn
De subsidie is alleen bedoeld voor woningen die in 1992 of eerder zijn gebouwd. Woningen die ná 1992 zijn gebouwd voldoen beter aan de isolatievoorschriften. Het maatwerkadvies en de subsidie gelden daarom alleen voor woningen tot en met de bouw in 1992.

Maatwerkadvies geeft een energielabel
De overheid stimuleert eigenaren om een energielabel aan te vragen. Bij het aanvragen van een maatwerkadvies krijgt de eigenaar dit label uitgereikt. Wanneer de maatregelen doorgevoerd zijn, wordt het label zo mogelijk weer aangepast.

Aanvragen
Het energieloket zorgt voor alle aanvragen. Dat is te bereiken via www.energiebesparenRijssen-Holten.nl. of bellen met de helpdesk, t (0548) 854 879.
Het energieloket is ook te bereiken via de website van de gemeente: www.rijssen-holten.nl
Informatieavonden
De eerste informatieavond in Rijssen is op 6 december 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis. De zaal is vanaf 19.30 uur open. Er volgen zowel in Rijssen als in Holten meerdere bijeenkomsten.

Persoonlijke uitnodiging
Alle inwoners uit de wijken die gebouwd zijn vóór 1992 ontvangen voor een van de avonden te zijner tijd een uitnodiging in de brievenbus. Schikt de datum voor uw eigen wijk niet, dan kunnen inwoners uiteraard een van de andere avonden bezoeken. Opgave is niet nodig.

Iedereen is welkom
Is een woning gebouwd na 1992 maar heeft de eigenaar toch interesse om het energieverbruik te verminderen, dan is deze eigenaar uiteraard van harte welkom op een van de avonden. De datum van de avondbijeenkomsten wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ga terug...