Hogere grenswaarden Zilverzandtracé definitief vastgesteld - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Hogere grenswaarden Zilverzandtracé definitief vastgesteld

Geplaatst op: 01-12-2010 |

De Raad van State heeft bepaald dat het college goed heeft gehandeld bij het vaststellen van grenswaarden en geluidswerende maatregelen bij het Zilverzandtracé. Deze uitspraak is een belangrijke stap om het centrum van Holten verkeersluw te maken. Nu volgt nog een uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan.

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Afdeling) heeft op 1 december 2010 uitspraak gedaan in het beroep dat een aantal omwonenden van het toekomstige Zilverzandtracé hadden ingesteld tegen de vastgestelde hogere grenswaarden.

Daarbij heeft de Afdeling bepaald dat het college gedurende de behandeling van de zaak voldoende gemotiveerd heeft hoe de hogere grenswaarden tot stand gekomen zijn en welke geluidswerende maatregelen zij zal treffen. Wel heeft de Afdeling opgemerkt dat de motivering van het besluit in 2008 ten aanzien van de samenloop van spoor- en weglawaai te beperkt was, maar dit is dus inmiddels voldoende aangevuld.

De uitspraak is een belangrijke stap in de het proces voor de realisatie van het Zilverzandtracé en de uitvoering van de wens van de gemeente om het centrum van Holten verkeersluw te maken.
De Afdeling moet nu alleen nog uitspraak doen in de bestemmingsplanprocedure Zilverzandtracé.
De gemeente ziet deze uitspraak, gelet op de uitspraak in de hogere grenswaardenprocedure, met vertrouwen tegemoet.

Ga terug...