Kerstvaria bij Dondertman biedt voor elk wat wils - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kerstvaria bij Dondertman biedt voor elk wat wils

Geplaatst op: 13-12-2010 |

Voor alweer de derde maal verzorgt Kinderboerderij Dondertman zondag 26 december tussen 12.00 en 18.00 uur het familieprogramma Kerstvaria.
Een evenement voor het hele gezin met een grote variatie aan onderdelen, deels in het gloednieuwe Boshuus dat volgend jaar officieel geopend wordt. Bezoekers krijgen nu wel de gelegenheid het net in gebruik genomen gebouw te bezichtigen.
Kerstvaria is gratis toegankelijk voor donateurs van de kinderboerderij. Wie zich die middag aanmeldt als donateur voor het nieuwe seizoen, heeft eveneens vrij entree. Individuele bezoekers betalen de normale entreeprijs. Daarnaast wordt voor sommige programmaonderdelen een (bescheiden) vergoeding gevraagd.

Na tien jaar lang succes met de Levende Kerststal werd eind 2007 een punt gezet achter dit veelomvattende evenement. Het vergde dusdanig veel voorbereiding, tijd en mankracht dat er bewust voor werd gekozen om op het hoogtepunt te stoppen.
Kerstvaria biedt de bezoeker een mix van een kerst- en winterfair. Zo is er live muziek in het vanzelfsprekend geopende knuffelhuis, kunnen kinderen met de kerstman mee voor een ritje in zijn arrenslee of verrast worden met een kleurrijk ballonfiguur van een steltenloper in Dickens-tenue. Achter in het bos is de kerststal met kribbe en Jozef, Maria en het kindje Jezus. Ook moeder schaap met lam maken deel uit van het tafereel.
Nu de voormalige kantine zo goed als leeg is maar nog niet afgebroken, wordt de ruimte gebruikt als filmzaal. Kinderen kunnen er genieten van een aaneenschakeling van filmpjes van max. 10 minuten van onder andere Bambi en Mickey Mouse. Uiteraard alles in kerst- of winterse sfeer.

Activiteiten in Boshuus
Vorig jaar oogstte de kinderboerderij veel succes met een in een grote legertent ingerichte huiskamer waar kinderen konden kijken en luisteren naar het verhaal over het kaarsje dat niet wilde branden. Nu het Boshuus klaar is, is de kleine zaal in het souterrain voor deze gelegenheid omgetoverd in een warme en sfeervolle huiskamer, compleet met open haard.
De kinderen kunnen er tijdens het verhaal op banken zitten en krijgen aan het eind een kleine herinnering mee. Het verhaal wordt voorgelezen door een vertelster.
In het achterste gedeelte van de nieuwe horecaruimte kan jong en oud zich laten vereeuwigen in het decor van een besneeuwde bosweg dat de sfeer uitstraalt van een Anton Pieck-prent.
Om het plaatje compleet te maken zijn er kerstmutsen en andere toepasselijke hoofdtooien, zowel voor volwassenen als kinderen. De laatsten kunnen zich desgewenst ook verkleden in traditionele kleding.
De bovenverdieping staat tijdens Kerstvaria in het teken van winterse actie. Met gebruikmaking van het digitale schoolbord en een Wii spelcomputer kan jong en oud zich uitleven met een winterse sport, zoals snowboarden.
Vanzelfsprekend wordt ook weer volop aan de inwendige mens gedacht. Zo is er warme chocolademelk en Glühwein en zijn er oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en voor de kinderen poffertjes. Voor andere warme snacks – waaronder nu ook nieuwe – kan men terecht in het Boshuus. En willen kinderen misschien liever zelf aan de slag voor iets eetbaars? Ook dat kan, want onder toeziend oog van een medewerker kunnen ze in het bos broodjes
(af)bakken.

Tijdens de kerstvakantie (tot en met zondag 2 januari) is de kinderboerderij alle dagen open van 10.00 – 17.00 uur. In de voormalige kantine is er ’s middags film.
Alleen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag blijft de poort gesloten. Meer informatie op www.kb-dondertman.nl

Ga terug...