Aanrijdingen door gladheid in Twente - Radio 350

Aanrijdingen door gladheid in Twente

Geplaatst op: 14-12-2010 |

De sneeuwval heeft maandagmiddag 13 december in de politieregio Twente voor flinke verkeersoverlast en enkele aanrijdingen veroorzaakt.
Politie Twente adviseert weggebruikers hun tempo aan te passen aan de weersomstandigheden, maar ook afstand te bewaren ten opzichte van de andere weggebruikers.

Maandagavond 13 december omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding door gladheid op de A1 ter hoogte van Hengelo. Een 30-jarige automobilist uit Almelo moest uitwijken voor een invoegende vrachtauto. Hierdoor raakte de automobilist in de slip en kwam tegen een vangrail tot stilstand. Een achter hem rijdende vrachtwagen kon niet meer tijdig remmen en kwam in aanrijding met de personenauto. De daarachter rijdende vrachtwagen kon wel tijdig remmen voor het ongeval, maar een wederom achter die vrachtwagen rijdende vrachtwagenchauffeur kon niet meer tijdig remmen en kwam in aanrijding met de voor hem rijdende vrachtauto. Door de aanrijding ontstond een grote verkeersstremming.

In de nacht van maandag op dinsdag 14 december omstreeks 00.45 uur verloor door de gladheid een 28-jarige automobilist uit Wierden de controle over zijn voertuig op de A35 ter hoogte van Enschede. De 28-jarige raakte licht gewond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Ga terug...