Bezwaar tegen verkleinen vakantiewoning - Radio 350

Bezwaar tegen verkleinen vakantiewoning

Geplaatst op: 15-07-2005 |

HOLTEN - G.J. Dasselaar, eigenaar van een tweetal recreatiewoningen aan de Winkelbergweg in Holten, is het er niet mee eens dat hij een van die woningen zou moeten verkleinen. Om die dure operatie te voorkomen verscheen Dasselaar deze week voor de commissie bezwaarschriften van de gemeente Rijssen-Holten.

Aan de inhoud van de zomerhuisjes op de Borkeld worden door de gemeente eisen gesteld qua grootte. De inhoud van de huisjes ligt vast in de afgegeven vergunning en het bestemmingsplan.

Dasselaar, die in eigen beheer zijn huisje bouwde, heeft, zo zei hij, niet door gehad dat hij de limieten overschreed. Het gewraakte bouwwerk heeft nu een inhoud van 312 kubieke meter, dat is 42 kubieke meter te veel. Dasselaar beweert dat een medewerker van de gemeente al tijdens een vroeg bezoek had moeten en kunnen constateren dat de woning te groot was. 'Als ik nu moet aanpassen, moet ook het hele interieur weer overhoop.' De gemeente houdt het er op dat de ambtenaar indertijd op verzoek van Dasselaar later moest terugkomen, juist omdát de woning nog niet af was.

Medewerkers Reggeland positief ENTER - Medewerkers van Reggeland Zorgvoorzieners, waaronder ook het Reggedal in Eneter valt, zijn positief over hun werkomstandigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van de landelijke vereniging voor thuisozrg.Het personeel geeft een 7,52 als cijfer. Het landelijk gemiddelde is 7,2. Reggeland staat daarmee in de top vijf van de 81 organisaties die meewerkten.


Ga terug...