Eigenaren bieden grond Lokerbroek aan - Radio 350

Eigenaren bieden grond Lokerbroek aan

Geplaatst op: 15-07-2005 |


HOLTEN - Vier eigenaren hebben hun grond in het Lokerbroek aan de gemeente te koop aangeboden. Samen zijn ze goed voor ruim 38 hectare.

Begin april vestigde de gemeente Rijssen-Holten het voorkeursrecht op 135 hectare in het Holtense buitengebied waar een nieuw bedrijventerrein moet komen om met name aan Rijssense bedrijven ruimte te bieden. Het voorkeursrecht, op basis van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG), houdt in dat grondeigenaren alleen aan de gemeente kunnen verkopen.

Het Lokerbroek is een zoekgebied. Dat wil zeggen dat binnen de aangewezen 135 hectare gezocht wordt naar de juiste plek voor het nieuwe bedrijventerrein dat een omvang van 85 hectare.

De grond wordt op basis van de agrarische waarde gekocht. Zo wil de gemeente voorkomen dat de 50 hectare, die overblijft als het bedrijventerrein wordt ingepast in het zoekgebied, te duur is aangekocht. Het is namelijk de bedoeling dat die 50 hectare gewoon als agrarisch gebied in gebruik blijft. Hoogstate Taxateurs bepaalt de waarde van de aangeboden grond.


Ga terug...